Nye navne boltrer sig i stjerners afbud ved badminton-DM

DM-semifinalerne i badminton blev spillet torsdag, og flere overraskelser skal kæmpe om danmarksmesterskabet.

Anders Skaarup Rasmussen (til højre) og Kim Astrup, som her ses i aktion ved sommerens OL i Tokyo, skal fredag spille DM-finale.

Anders Skaarup Rasmussen (til højre) og Kim Astrup, som her ses i aktion ved sommerens OL i Tokyo, skal fredag spille DM-finale.

ESBJERG:Efter afbud fra en række af de bedste badmintonspillere ved DM har flere nye navne og overraskelser grebet chancen og spillet sig i finalerne, som afvikles fredag i Esbjerg.

I herresingle skal de to DM-finaledebutanter Victor Svendsen og Rasmus Messerschmidt mødes.

Svendsen slog Ditlev Jæger Holm overbevisende med cifrene 21-16, 21-11 i torsdagens semifinale.

Rasmus Messerschmidt vandt i sin semifinale 21-14, 21-9 over inderen Karan Rajan Rajarajan, der deltog for første gang ved DM.

Rajarajan har haft folkeregisteradresse i Danmark i over fire år, og han har ikke repræsenteret Indien i over to år, og derfor kunne han stille op til DM.

Han slog førsteseedede Hans-Kristian Vittinghus ud i kvartfinalen.

I damesingle endte det med en gentagelse af sidste års finale, hvor Line Christophersen skal møde Julie Dawall Jakobsen.

Her har Julie Dawall revanche til gode efter sit nederlag sidste år.

Christophersen sejrede 21-13, 21-18 over Sophia Grundtvig, mens Julie Dawall slog den tidligere danmarksmester Line Kjærsfeldt i tre sæt med 8-21, 21-15, 21-19.

En gentagelse af sidste års finale bliver det også i damedouble. Her møder de første- og andenseedede doubler hinanden, når OL-deltagerne Sara Thygesen og Maiken Fruergaard tørner sammen med Alexandra Bøje og Mette Poulsen.

Alexandra Bøje var med ved OL i Tokyo i mixeddouble med Mathias Christiansen.

I mixeddouble ved DM er Niclas Nøhr og Amalie Magelund klar til finalen mod Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby.

Nøhr har mulighed for at forsvare sit danmarksmesterskab fra sidste år, som han vandt med Sara Thygesen, mens Amalie Magelund står i sin første DM-finale. Nøhr vandt også DM med Thygesen i 2018.

I herredouble står Daniel Lundgaard og Mathias Thyrri i deres første finale ved et senior-DM og møder den rutinerede OL-duo Kim Astrup og Anders Skaarup, som er forsvarende danmarksmestre.

Alle finaler spilles fredag fra klokken 17.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.