Nye øjne på Rebild

En ekstern undersøgelse er mere relevant end nogen sinde før, mener politikere

Oplandslistens Søren Søe-Larsen og Dansk Folkeparts Rikke Karlssoni foreslår en ekstern og uvildig undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune. Arkivfoto: <i>Lars Pauli</i>

Oplandslistens Søren Søe-Larsen og Dansk Folkeparts Rikke Karlssoni foreslår en ekstern og uvildig undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune. Arkivfoto: Lars Pauli

REBILD:Oplandslistens Søren Søe-Larsen og Dansk Folkepartis Rikke Karlsson fremlægger et forslag om en ekstern undersøgelse af forvaltningskulturen i Rebild Kommune, når byrådet 26. januar skal diskutere den seneste tids negative omtale af kommunen.

- Vi vil foreslå en ekstern undersøgelse, hvor man anonymt interviewer borgere, medarbejdere og politikere. Det skal sikrer, at alle ytrer sig uden at frygte konsekvenserne.

En objektiv undersøgelse

- På den måde får vi en objektiv undersøgelse af forholdene, siger Rikke Karlsson.

Som NORDJYSKE Stiftstidende skrev i går, vil byrådet på SFs initiativ sende den samlede direktion uden for døren efter det kommende byrådsmøde, og herefter drøfte den senere tids negative presseomtale, herunder forvaltningens arbejde og kommunikationen mellem forvaltning og politikere.
Når Rikke Karlsson og Søren Søe-Larsen ønsker en ekstern undersøgelse, skyldes det et hensyn til borgerne i Rebild, som skal kunne stole på kommunens sagsbehandling og ikke mindst hensynet til kommunens medarbejdere.
- Vi vil gerne sikre os, at det ikke i fremtiden bliver et spørgsmål om at placere et ansvar et bestemt sted fra sag til sag, siger Søren Søe-Larsen.
En ekstern undersøgelse vil i følge Søren Søe-Larsen og Rikke Karlsson skabe ro for medarbejderne.
- Det er nødvendigt, at vi som politikere viser både borgere og medarbejdere, at vi tager ansvaret og handler, så medarbejderne ikke skal sidde og frygte at komme i klemme, siger Søren Søe-Larsen.

Forslået før men stemt ned

Forslaget om en ekstern undersøgelse er Søren Søe-Larsen kommet med før, da Rikke Karlsson i november 2011 første gang rejste offentlig kritik af forvaltningskulturen i Rebild.
Den gang var der ikke politisk opbakning, men på baggrund af den seneste negative omtale og SFs initiativ til en politisk drøftelse af situationen, er forslaget mere relevant end nogen sinde, mener Søren Søe-Larsen og Rikke Karlsson.
- Vi må blandt andet undersøge, hvilke forhold vores medarbejdere arbejder under, om der er noget i den måde arbejdet er tilrettelagt på og de vilkår vores medarbejdere arbejder under, som ikke er i orden, siger Rikke Karlsson.
- Vi håber på en bred politisk opbakning til vores forslag, siger Søren Søe-Larsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.