Nye projekter med vindmøller på vej

Teknik- og miljøudvalg siger ja til møller i Gårestrup og Høgsted

Allan Vinding Sørensen
Flere vindmøller er på vej. Arkivfoto: Kurt Bering
Hjørring 1. september 2015 08:59

HJØRRING: Et flertal i teknik og miljøudvalget siger ja til nye vindmølleprojekter i Gårestrup og ved Høgsted, som har været i offentlig høring i otte uger.

De tre vindmøller ved Gårestrup blev dog ikke vedtaget enstemmigt. SF’s Jørgen Bing stemte i mod af hensyn til natur- og landskabsmæssige hensyn. Han fulgte dermed de naboer, der havde gjort indsigelse og indsamlet underskrifter mod projektet.

Administrationen gennemgik indsigelserne, som den afviste med standardformuleringen: ”Administrationen vurderer, at indsigelsen ikke giver anledning til ændringer i lokalplanen.”

Udvalgsmedlem Svenning Christensen blev erklæret inhabil ved behandlingen af spørgsmålet, da han ejer en ejendom 2,5 kilometer fra det påtænkte vindmølleområde. Derved kommer hans ejendom til at ligge inden for den grænse, hvor folk kan søge erstatning for værdiforringelse.

De tre nye møller afløser to gamle.

Angående de fem møller ved Høgsted var det dog enigt udvalg, der anbefaler projektet til endelig vedtagelse i byrådet. Her har protesterne været færre. Blandt andet har kommunen forhandlet en indsigelse fra Natur og miljøstyrelsen på plads.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...