Nye rækkehuse vil skyde op

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sådan ser planen ud for området.

Maskinerne er allerede gået i jorden og de første veje er ved at blive etableret til et nyt bolig-område med lidt over 200 boliger. På sigt er området tiltænkt at skulle rumme mere end 1.200 boliger der skal strække sig sydpå til Ny Nibevej.

Første etape af de nye udstykninger i Hasseris Enge er i gang og vil rumme en blanding af rækkehuse og etagebyggeri i op til 3 etager.

Lokalplanen er lavet så den tager højde for den nuværende natur med bebyggelse der falder i højde mod engen og eksisterende byggeri mod Bygaden, grønne kiler, fællesområder og skovareal der bevares.

Byggefelterne i hele området bliver komprimeret således, at de åbne grønne arealer bliver fremtrædende og området bevarer sin karakter. Samtidig kommer der stisystem til det eksisterende område med skole, indkøb osv.

Det forventes at der vil blive udbudt en blanding af leje og ejerboliger og med varierende arkitektur.

- Vi begynder selv salget af 15 rækkehuse i to plan syd for den lille skov, indenfor de næste par uger og har sammen med bygherren høje forventninger til salget og området generelt.

Det fortæller ejendomsmægler Kåre Schmølker, der er afdelingsleder i Danebo, City.

Han understreger, at der efter hans mening er gjort et stort stykke arbejde fra alle implicerede parter, for at få område og boliger til at harmonere.

- Og arkitekten på det projekt vi er involveret i, har formået at lave et flot og varieret udtryk på facader. Samtidig er området integreret i boligerne, hvor bolig, egen have og de grønne rum flyder sammen. Boligerne bliver lavet i forskellige størrelser og straks man træder ind, vil man have kig hele vejen gennem boligen og ud over engen, siger Kåre Schmølker.

Noget af det han glæder sig mest over er, at der kommer flere rækkehuse i udbud.

For de mangler.

- Der er bygget rigtig mange lejligheder ved havne-fronten den seneste tid, men der findes faktisk mange seniorkøbere som ikke er klar til at opgive haven, men bare vil have lidt mindre vedligehold og unge købere der godt kunne tænke sig en bolig der nemmere kan rumme en familieforøgelse.

- Faktisk udgør andelen af ejerrækkehuse i Aalborg kun 9 procent, hvor den i Århus er 19 procent og Odense 20 procent.

- Som mægler oplever jeg dette i hverdagen, ved at vores køberkartotek rummer mange der står skrevet op til rækkehus og når vi får nye rækkehuse til salg er salgstiden også sjældent særlig lang, siger Kåre Schmølker.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.