Nye regler øger antallet af grænsekontroller væsentligt

Justitsminister Søren Pind vil undersøge, om antallet af kontroller kan sættes yderligere i vejret.

På få måneder har dansk politi øget antallet af kontroller ved den dansk-tyske grænse væsentligt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Det er sket, efter at et flertal i Folketinget i maj vedtog en række nye kontroller i tog, i busser og på motorveje på den danske side af grænsen.

- Vi har gennemført væsentligt flere kontroller på baggrund af mulighederne i de nye regler fra maj.

- Vi kontrollerer ud- og indrejse, og fokus er på ulovligt ophold og illegale personer, menneskesmugling, omrejsende kriminelle samt narko- og våbensmuglere, oplyser linjechef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Hans Roost.

Justitsminister Søren Pind (V) er tilfreds med, at aftalen fra maj har ført til, at man har kunnet øge kontrollen i grænseområdet.

- Nu vil jeg have klarlagt, om der er mulighed for yderligere at øge kontrollen - både med nyt udstyr og med mere mandskab.

- Det er mit indtryk, at man godt kan intensivere indsatsen yderligere, men vi vil være omhyggelige med at gøre det inden for Schengen-rammerne, siger Søren Pind.

Det øgede antal kontroller kommer, samtidig med at dansk og tysk politi har intensiveret et samarbejde om blandt andet udveksling af oplysninger om illegale migranters og menneskesmugleres rejsemønstre.

Alene tirsdag morgen i denne uge pågreb det tyske Bundespolizei på banegården i Flensborg i alt 44 formodede illegale migranter, der var på vej mod Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.