Nye regler sikrer hjemrejsen

Flyrejsende kan fra 1. juli klare sig uden konkursforsikring

Det er surt at strande i en fjern lufthavn, når et flyselskab går konkurs. Men nu har Folketinget vedtaget en lov, der sikrer de rejsende penge til hjemrejsen.

Det er surt at strande i en fjern lufthavn, når et flyselskab går konkurs. Men nu har Folketinget vedtaget en lov, der sikrer de rejsende penge til hjemrejsen.

KØBENHAVN:Hvis du planlægger at skulle ud at flyve i sommerferien, behøver du ikke længere spekulere på, om du skal vælge en konkursforsikring til eller fra, når du køber billetten.

Et flertal i Folketinget har nu vedtaget, at Rejsegarantifonden fra 1. juli og fremover dækker hjemrejse for de danskere, hvis flyselskab går konkurs under rejsen.

Den udvidede dækning finansieres ved, at alle passagerer, der afrejser fra en dansk lufthavn, betaler et gebyr på to kroner.

På sigt er det tanken, at man også er dækket, hvis selskabet går konkurs inden afrejsen fra Danmark. Det kræver dog, at der er tilstrækkeligt med penge i fonden.

- Forhåbentlig kommer der så mange penge på kistebunden hen over sommeren, at ordningen snart også kan omfatte konkurser inden afrejse, siger Asta Ostrowski, transportpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet Tænk.

Man kan dog fortsat sikre sig, at man får sine penge retur, hvis flyselskabet krakker inden afrejse, ved at anvende et internationalt betalingskort, når man betaler for sine billetter. Så får man tilbageført sin betaling, hvis uheldet skulle være ude.

Den nye ordning gælder kun flybilletter. Pakkerejser er omfattet af Rejsegarantifonden som hidtil.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.