Nye rekorder for færgetrafikken

Både på antal passagerer, personbiler og lastvogne har trafikken over Hirtshals Havn aldrig været større

Antallet af personbiler og lastvogne, der i 2012 brugte færgeforbindelser fra Hirtshals, har aldrig været større. Der samme gælder antallet af passagerer på færgerne. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Antallet af personbiler og lastvogne, der i 2012 brugte færgeforbindelser fra Hirtshals, har aldrig været større. Der samme gælder antallet af passagerer på færgerne. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HIRTSHALS:Væksten i færgetrafikken over Hirtshals Havn fortsatte i 2012 med nye rekorder for både antal passagerer, personbiler og lastbiler.

De fire færgeforbindelser til Syd- og Vestnorge samt til Færøerne og Island havde tilsammen mere end 2,1 millioner passagerer med.

Det er en forbedring på 2,2 procent i forhold til 2011, hvor også passagertallet satte rekord.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

Sikkert tegn

Samtidig kørte 679.000 personbiler over havnearealet sidste år, hvilket er en fremgang på 6,2 procent.

At antallet af lastbiler over havnen også satte rekord i 2012 er et sikkert tegn på, at der er gode tider i Norge modsat mange andre lande i Europa

Det hidtil bedste år var 2006, men det blev i fjor overgået med 5000 overførte enheder, således at i alt 137.000 lastbiler sidste år rullede til og fra færger ved kaj i Hirtshals.

Stærke rederier

Bestyrelsesformand for havnen, Anker Laden-Andersen, er naturligvis begejstret for, at det fortsat går fremad indenfor transportområdet, og siger:

- Stigningen er et resultat af et strategisk stærkt arbejde hos de tre færgerederier, der besejler havnen. Det arbejde kan jeg kun udtrykke min respekt for, og det giver positive perspektiver for vækst over de kommende år. Heri ligger også en fortsat styrkelse af Jyllandskorridoren.

Den fortsatte vækst er også med til at underbygge den indstilling, der har ligget fra Europaparlamentets transportudvalg siden december 2012, om, at motorvejen og jernbanen til Hirtshals bliver en del af EU’s prioriterede transportnetværk TEN-T Core Network.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.