Nye samtalevenner til flygtninge

20 personer har meldt sig som danske samtalevenner for de godt 70 flygtninge, som i år kommer til Mors.

Birgit Morthorst var positivt overrasket over den lokale interesse for at blive samtaleven med de nytilkomne flygtninge på Mors. Arkivfoto: Ajs Nielsen <i>Ajs Nielsen</i>

Birgit Morthorst var positivt overrasket over den lokale interesse for at blive samtaleven med de nytilkomne flygtninge på Mors. Arkivfoto: Ajs Nielsen Ajs Nielsen

MORS:18 nye samtalevenner gav det, da foreningen Samklang for et par uger siden holdt orienteringsmøde i håb om at finde lokale danskere, som har tid og mod på at blive samtaleven med en af de godt 70 flygtninge, som i løbet af i år kommer til Mors. Primært fra Syrien.

Dertil har to tidligere samtalevenner meldt sig på banen igen.

- Der kom 28 til vores møde - heraf en del af de nuværende lektiehjælpere, som kunne fortælle om deres erfaringer, og som var blevet opfordret til at tage en ny potentiel samtaleven med. Det var flere, end vi havde turdet håbe på, siger Birgit Morthorst.

Hun er mangeårig formand for Samklang, der forsøger at hjælpe de flygtninge, der havner på Mors, med at falde godt til. Og her er de dansktalende samtalevenner en vigtig brik, når det handler om at lære både det danske sprog og den danske kultur at kende.

Morsø Kommune skal i løbet af 2015 modtage 71 flygtninge, primært fra Syrien. Pr. 1. august var de 38 ankommet. Med familiesammenføring forventes antallet at nå op på 200 i år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.