Nye stenkast mod politiet i Brabrand

Efter Rasmus Paludans demonstration fortsætter uroen. Mange unge var ude om natten, oplyser politiet.

AARHUS:Uroen i Brabrand ved Aarhus fortsatte natten til søndag.

Flere gange blev der kastet med sten mod politiet og affyret fyrværkeri, oplyser politiet.

Tre unge blev anholdt. En 16-årig sigtes for at have kastet med sten mod politiet, og en 15-årig skal have affyret fyrværkeri mod ordensmagten. En 18-årig blev sigtet for at have råbt ad politiet.

Balladen, der også bestod i brande i skraldespande og i en enkelt bil, er sket i og omkring Gellerup-bebyggelsen efter en demonstration af Rasmus Paludan fredag eftermiddag, altså på grundlovsdag.

Ved Rasmus Paludans optræden blev en mand med kniv anholdt, og såvel han som en anden mand blev lørdag varetægtsfængslet for at have forsøgt at angribe den kontroversielle figur.

Politiet affyrede skud mod den knivbevæbnede mand, fordi han ikke efterkom en ordre om at smide våbnet. Han blev ramt i benet.

Siden da har der været en del episoder med uro i området og en hel del mere politi i området end sædvanligt.

Først på natten var der "mange unge, også meget unge, på gaderne i Brabrand", siger fungerende politiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse søndag morgen.

De tre unge, der er sigtet, er alle løsladt.

Det var lidt før klokken et, at den 16-årige ifølge politiet kastede med sten mod politifolk ved en skaterpark på Tinesvej. Lidt før klokken tre skal en 15-årig have affyret et bomberør mod politiet i krydset ved Dortesvej og Karen Blixens Boulevard.

Efter klokken tre faldt der atter ro over gemytterne.

Politiet er dog forberedt på mere uro i de kommende dage, fremgår det af pressemeddelelsen. "Østjyllands Politi vil også de kommende dage være ekstra synlig til stede i området", hedder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.