Nye tider på Ciffy

Der vil stadig være natklub og livemusik på Cafe Ciffy, men cafeen i dagtimerne lukker

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Rigtig mange Hjørringgensere har en Cafe Ciffy- historie.

De har måske mødt den udkårne på dansegulvet til livemusikken fredag eller lørdag nat, slået et ordentlig hul i jorden ved den årlige julefrokost, eller også har det været det faste mødested til kaffe og rundstykker lørdag formiddag.

Siden Jan og Kitty Mackenhauer med succes slog dørene op for 25 år siden i den ombyggede og stemningsfulde lagerbygning, har der været en skiftende ejerkreds, men de nye ejere har nu bebudet at hele cafe-delen i dagtimerne lukker ned.

- Det er da lidt sørgeligt. Jeg er jo gennem årene nærmest blevet solgt med som en del af inventaret, konstaterer Kitty Mackenhaur, der har lavet utallige chokoladekager og stegte sild til gæsterne igennem årene.

Med liv og sjæl

Parret Kristine Gjedde og Jesper Markman har været en del af ejerkredsen de seneste syv år. De mødte i øvrigt hinanden på Ciffy.

- Det er da mærkeligt. Vi har lagt vores liv og sjæl i stedet, men det tager også utrolig meget tid for en børnefamilie, og så har vi jo også mærket krisen i restaurationsbranchen, siger Kristine Gjedde.

Tidligere kunne der være kø ud i Strømgade til kaffe og rundstykker lørdag formiddag.

Den hårde kerne

Nu er det den hårde kerne med faste pladser, der fortsat mødes, men som nu må se sig om efter et andet sted.

- Vi har mødtes hver lørdag formiddag i 25 år, og her har været plads til gæster i alle aldre. Det er et helt unikt sted med en fantastisk atmosfære, men nu må vi finde et andet sted at mødes, siger Flemming Simonsen.

Respekt for traditionerne

Det er fem nye ejere, der er trådt til, og som ligger vægt at føre en del af traditionerne videre.

- Men vi tror ikke på cafe-delen med mad, så derfor satser vi fortsat på livemusik i weekenden og et kulturelt arrangement torsdag aften, fortæller ny daglig leder, Mikkel Glifberg.

Der er lagt op til en brag af en afslutningsfest lørdag aften, hvorefter Ciffy de næste to uger gennemgår en mindre ombygning, og så slår de nye ejere dørene op 4. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.