Nye tilbud i ordskole

Ordskole hjælper ordblinde og folk, der vil have styrket danskfærdigheder

Arkivfoto

Arkivfoto

HJALLERUP:AOF’s Ordskole i Hjallerup begynder mandag 6. august med dagundervisning for ordblinde, der har fri i dagtimerne.

- Selv om undervisningen er målrettet ordblinde, kan man dog også melde sig, hvis man som ledig vil have styrket sine færdigheder i dansk, fortæller leder og lærer på Ordskolen, Frede Hansen.
- Der er rent faktisk tusindvis af danskere, der ikke er ordblinde, men som alligevel har svært ved at læse manualer, udforme skriftlige beskeder og hvad man ellers har brug for på en moderne arbejdsplads.
- Der er meget tabu omkring at være dårlig til dansk. Derfor er det desværre alt for få af de tusindvis af danskere, som har svært ved at klare de dansk-sproglige krav i hverdagen, som melder sig til dansk undervisning. Nogle af de arbejdsløse havner på ligegyldige selvrealiseringskurser, hvor de skal finde deres indre pipfugl.

Kurser med indhold

AOF’s kurser er kurser med et indhold, der helt sikkert kvalificerer deltagerne til at klare sig bedre på arbejdsmarkedet eller ved efteruddannelse.

Som noget nyt tilbyder AOF’s Ordskole nu også undervisning for de ordblinde, der har arbejde, og som derfor kun kan deltage i aftenundervisning.
- Da der kun skal være fire kursister på et hold, har vi valgt ikke på forhånd at lægge os fast på ugedagen - den aftales med deltagerne.

Ikke kun for ordblinde

Endelig tilbyder Ordskolen FVU-undervisning. FVU står for forberedende voksen undervisning.

Målgruppen er voksne, der ikke er ordblinde, men som har behov for at lære læsestrategier, grammatiske regler, regler for skriftlig kommunikation.
Om nødvendigt kan AOF afholde denne undervisning på virksomheder.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.