Udland

Nye ungdomsoptøjer mod netmobning i Gøteborg

En blev anholdt og 19 andre tilbageholdt af politiet i Gøteborg, da unge demonstrerede mod mobning på nettet.

Nye ungdomsoptøjer mod netmobning i Gøteborg

For anden dag i træk var Göteborg flere steder været præget af optøjer, hvor unge protesterer mod mobning på nettet og sociale medier.

Onsdag blev en person anholdt og 15 andre tilbageholdt af politiet, efter at protesterne i en times tid udartede sig til gadeuorden og optøjer, hvor der blev smidt med sten.

Protesterne begyndte pludselig tirsdag formiddag, da flere hundrede unge mødte op foran et gymnasium, hvor de anklagede en elev for at stå bag en konto på det sociale medie Instagram, hvor adskillige unge blev hængt ud.

Flere unge kvinders ansigter blev vist og i undertekster anklaget for at være seksuelt lette på tråden.

Protesterne tvang to gymnasier til at stoppe undervisningen tirsdag, og da det kom til sammenstød mellem elever rykkede politiet talstærkt op for at forhindre nye uroligheder.

I raseri over mobningen gik vrede elever til angreb på biler og butikker.

Tirsdag aften gik en sms-kæde i gang med opfordringer til nye optøjer onsdag, hvor optøjerne fortsatte, og to gymnasier måtte holde lukket.

En 17-årig elev på gymnasiet Plus anklages for at stå bag den kontroversielle konto på Instagram. Pigen nægter ethvert kendskab til kontoen.

Under en afhøring hos politiet siger den 17-årige, at hun ikke ved, hvem der står bag kontoen og mobningen af de unge.

Politiet opretholder dog fortsat en sigtelse om bagvaskelse mod pigen, der siden tirsdag morgen har haft politibeskyttelse.

Mobning, bagvaskelse og rygtespredning på sociale medier er et stigende problem i Sverige og især for unge.

Antallet af anmeldelser til politi fra unge, der føler sig krænket på sociale medier, er mere end fordoblet over de seneste år. Men anmeldelser fører kun yderst sjældent til sigtelser, da anklager er svære at bevise.

/ritzau/TT

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.