Nyfors bedst i Nordjylland

Elselskabet klarer sig ifølge Energistyrelsen også godt på landsplan

Henrik Mentz: - Vi har arbejdet målrettet på at blive bedre.

Henrik Mentz: - Vi har arbejdet målrettet på at blive bedre.

BRØNDERSLEV:Når det gælder økonomisk effektivitet og kvalitet i leveringen, klarer elselskabet Nyfors med hovedsæde i Brønderslev sig bedst i Nordjylland.

Det har selskabet nu Energistyrelsens ord for.

Det sker på basis af en måling, en såkaldt benchmark, som styrelsen foretager hvert år for at sikre, at selskaberne drives effektivt og på markedsvilkår.

I den nye måling er Nyfors nr. 1 i Nordjylland og nr. 11 på landsplan ud af 51 selskaber.

Administrerende direktør Henrik Mentz oplyser, at Nyfors tidligere har ligget omkring nr. 20 på landsplan og på en 4.-5. plads i Nordjylland.

Men dén placering var man ikke tilfreds med, så der blev sat hårdt ind:

- Vi blev for flere år siden færdige med at kabellægge hele lavspændingsområdet, således at vi er meget lidt påvirket af vind og vejr. Vi har desuden prioriteret løbende vedligeholdelse af nettet, hvilket samlet set har resulteret i meget få strømafbrydelser.

- Gennem flere år har vi desuden arbejdet på at tilpasse organisationen og opbygge en markedsorienteret virksomhed. Det har krævet meget, ikke mindst af medarbejderne, som har ydet en kæmpe indsats.

- Nu ser vi resultatet, og det bekræfter os i, at vi er på vej i den rigtige retning, fastslår Henrik Mentz.

Han oplyser, at når det gælder det kunderettede arbejde var der i 2012 fokus på solceller til private, mens det i år er solceller til skoler, haller, institutioner og så videre, som er i fokus.

Allerede nu er man kommet godt i gang på dette marked, idet flere anlæg til skoler og virksomheder er under etablering.

Desuden har man store forventninger til salg af varmepumper, som især er attraktive for husstande med oliefyr eller elvarme samt sommerhuse.

Fra i år nedsættes elvarmeafgiften, hvilket bidrager til, at udskiftning af oliefyr til en varmepumpe kan give en besparelse på cirka 90.000 kroner set over en 15-årig periode, oplyser Henrik Mentz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden