Nyhavnsgade lukker

Aalborg Kommune spærrer stærkt trafikeret vej af hensyn til Musikkens Hus

Nyhavnsgade skal spærres - igen. Ligesom der i øjeblikket er en kortvarig lukning i aftenstimerne. Foto: Grete Dahl

Nyhavnsgade skal spærres - igen. Ligesom der i øjeblikket er en kortvarig lukning i aftenstimerne. Foto: Grete Dahl

AALBORG:Bilister, som er vant til at køre ad den stærkt trafikerede Nyhavnsgade for at komme ind til byen, kan godt belave sig på lidt af en omvej.

Fra slutningen af februar og frem til juli måned lukkes en stor del af gaden nemlig for at skabe plads til vejarbejde i forbindelse med færdiggørelsen af Musikkens Hus.
- Byggeriet er jo så langt, at man snart skal til at intonere orglet og færdiggøre koncertsalen. Og i den forbindelse skal vi også i gang med Nyhavnsgade mellem Rendsburggade og Karolinelundsvej, hvor der blandt andet skal skabes adgang til den ny p-kælder, forklarer Aalborg Kommunes stadsingeniør Kurt Markworth.

Lukkes totalt

Arbejdet vil blive udbudt i begyndelsen af januar, og i slutningen af februar lukkes strækningen mellem Karolinelund og Rendsburggade så totalt.

- Men det betyder ikke, at man ikke kan komme den vej ind til bymidten. Trafikanterne vil bare blive ledt af Stuhrsvej ned til kajkanten, så de kan køre den vej i stedet for. Og det er jo en løsning, vi brugt før, så vi regner ikke med, det vil give de helt store problemer, tilføjer Kurt Markworth.
Han understreger, at forslaget allerede har været vendt med cityforeningen, Salling, Føtex og Friis, så lukningen kommer ikke bag på de handlende.

Vænner sig hurtigt

- Det kan da godt være, det giver lidt problemer de første par uger, Men folk vænner sig som regel hurtigt til at køre langs med vandet i stedet for - det ved vi fra tidligere, siger Kurt Markworth.

Løsningen er blandt andet valgt, fordi vejarbejdet helst skal gå stærkt. Og skulle der være trafik på Nyhavnsgade samtidig med, man færdiggør Musikkens Hus, vil projektet både komme til at tage længere tid og koste flere penge.
- Og det vil vi jo helst ikke udsætte skatteyderne for, siger Kurt Markworth.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder uden strøm - beboere hørte stort brag
Luk