Nyhedsdirektør forlader TV2 efter affære

Må forlade stilling på grund af ”hensynsløse og forkerte beslutninger”

Michael Dyrby forlader sin stilling på TV2. Foto: Scanpix <i>Scanpix</i>

Michael Dyrby forlader sin stilling på TV2. Foto: Scanpix Scanpix

KØBENHAVN:Michael Dyrby fratræder sin stilling som nyhedsdirektør på TV2. Nyhedsdirektøren har opsagt sin stilling på grund af private forhold. Det skriver TV2 på sin hjemmeside.

- Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup (adm. direktør, TV 2, red.), og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes, siger Michael Dyrby i en pressemeddelelse.

Ikke udsat for afpresning

Michael Dyrby fortsætter:

- Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2, udtaler Michael Dyrby.

Han er ked af at forlade TV2, som han kalder sit andet hjem.

- Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne, siger Michael Dyrby.

Tak og ros fra TV2-direktør

TV2’s administrerende direktør, Merete Eldrup, beklager den situation, der er opstået.

- Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag. Jeg vil gerne takke Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet, og jeg ønsker ham alt det bedste fremover, siger TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup.

TV2’s pressemeddelelse om nyhedsdirektørens exit

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.