Nykredit Bank overtager 24 store erhvervskunder fra FIH

FIH Erhvervsbank overdrager 24 store erhvervskunder med udlån for 1,9 milliarder kroner til Nykredit Bank.

Nykredit Bank overtager 24 større erhvervskunder fra FIH Erhvervsbank, oplyser selskaberne til fondsbørsen.

Erhvervsengagementerne har en samlet krediteksponering på cirka fire milliarder kroner bestående af udlån for cirka 1,9 milliarder kroner, garantier og kredittilsagn for cirka 1,6 milliarder kroner og finansielle instrumenter for 0,5 milliarder kroner. Det oplyser Nykredit.

- Det er en portefølje af tilvalgte erhvervskunder, som vi ser et stort potentiale i at samarbejde med. Købet styrker Nykredit Banks position på markedspladsen, og aftalen ligger i forlængelse af vores strategi om at blive en endnu stærkere erhvervsbank, siger koncerndirektør i Nykredit Kim Duus.

Nykredit fremhæver blandt andet, at efter overtagelsen af porteføljen har Nykredit Bank fortsat et stort indlånsoverskud, og transaktionen medfører ikke behov for yderligere funding.

Samt at overtagelsen af porteføljen vil bidrage positivt til indtjeningen i 2014, "men ikke i et omfang, der medfører ændringer af forventningerne til årets resultat".

Overdragelsen sker i naturlig forlængelse af FIH's selskabsmeddelelse fra 21. maj 2014, hvor det blev meddelt, at FIH overdrager en kundeportefølje til Spar Nord Bank A/S og reorganiserer banken.

- Aftalen med Nykredit sikrer, at en væsentlig del af FIH's store kunder nu får en stærk bank, der kan levere de finansielle ydelser, kunderne efterspørger. Det er meget tilfredshedsstillende, siger formanden for bestyrelsen i FIH, Christian Dyvig, i fondsbørsmeddelelsen.

De berørte kunder vil snarest mulig blive kontaktet og modtage en nærmere orientering.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.