Nykredit-direktør håber at undgå ny fyringsrunde

Nykredits bebudede besparelser på 250 millioner kroner kan nås ved naturlig afgang og effektivisering.

De ansatte i Nykredit behøver ikke at frygte en ny fyringsrunde, selv om selskabet skal spare 250 millioner kroner årligt fremover.

Selskabets administrerende direktør, Michael Rasmussen, har i hvert fald en forventning om, at man kan klare udfordringen uden at tvinge nogen til at forlade deres job.

- Vi har været gennem fyringsrunder, og jeg ser ikke endnu en.

- Min bedste vurdering er, at det her kan vi klare ved optimering, dygtig ledelse og med den almindelig medarbejderomsætning med naturlig afgang, siger Michael Rasmussen til Ritzau Finans.

Han tror, at der ligger en stor gevinst i at fortsætte med at omlægge processer, der kan håndteres digitalt.

- Når vi skal være mere effektive og digitalisere os selv, så kan vi lave det samme med færre mennesker.

- Men der er ikke en eneste post på udgiftssiden, der ikke kommer til at holde for. Det er nødvendigt, så vi fortsat kan sikre en god pris til vores kunder, siger direktøren.

Besparelserne er også begrundet i større kapitalkrav til Nykredit, som koncernen er nødt til at være polstret bedre for at leve op til.

- Da vi ikke er en børsnoteret virksomhed, må vi hente pengene ved at tjene dem. En lav vurdering er, at vi skal have 12 milliarder kroner mere i egenkapital i 2019, siger han til Ritzau Finans.

Nykredit havde i slutningen af juni i år 3785 heltidsansatte i koncernen.

Det er ikke længe siden, at Nykredit indledte en større sparerunde. Michael Rasmussen meddelte som ny topchef i december 2013, at Nykredit skulle skære 300 stillinger.

Det blev til 220 fyringer i foråret 2014, mens 80 stillinger ikke blev genbesat. I 2012 sagde Nykredit farvel til 125 ansatte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.