Nykredit-kunder risikerer større bolig-regning

Konkurrencestyrelsen taber sag til Nykredit, som får lov at hæve prisen på lån. Sagen ankes til Højesteret.

Nykredit-kunder risikerer større bolig-regning

Kunder med lån hos Nykredit risikerer at skulle betale mere for deres for realkreditlån i boligen. Det kan blive konsekvensen af en sag, som realkreditinstituttet torsdag har vundet i Sø- og Handelsretten over Konkurrencerådet.

Nykredit var utilfreds med, at instituttet ikke kunne hæve bidragssatsen på lånene på samme måde som andre realkreditinstitutter, fordi selskabet var bundet til en bidragssats på 0,5 procent i forbindelse med overtagelsen af Totalkredit tilbage i 2003.

Koncernchef Peter Engberg Jensen er meget tilfreds med dommen.

- Myndighederne stiller i de kommende år øgede krav til vores kapitalgrundlag, og kapitalomkostningerne er øget væsentligt. Derfor må vi have samme vilkår som alle andre aktører, og det har vi fået nu, siger han.

Nykredit har foreløbig ikke besluttet, om bidragssatsen skal hæves for sine lånekunder.

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er direktør Agnete Gersing til gengæld meget overrasket over afgørelsen, som styrelsen derfor har besluttet at anke til Højesteret.

- Der er tale om meget principielle spørgsmål om anvendelse af tilsagn i fusionssager. Sø- og Handelsrettens dom kan i realiteten underminere fusionskontrollen, siger hun i en pressemeddelelse.

- Hvis virksomhederne efterfølgende kan undsige de tilsagn, som ligger til grund for, at en fusion godkendes, kan tilsagnsinstrumentet reelt blive virkningsløst, tilføjer Agnete Gersing.

Hun mener, at de tilsagn, som virksomheder giver, når de får lov at fusionere, er uden nogen tidsbegrænsning.

- I det konkrete tilfælde fremgår det af sagen, at der ikke er indskrevet nogen form for tidsbegrænsning i det tilsagn, der vedrører nedsættelse af bidragssatsen, siger Agnete Gersing.

Tilsagnet om en bidragssats på 0,5 procent blev i 2003 givet af Nykredit til Konkurrencerådet, da selskabet overtog Totalkredit.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.