Nykredit vil spare en kvart milliard kroner

Realkredit-koncernens halvårsresultat blev mere end fordoblet

Foto: Torben Christensen/Scanpix

Foto: Torben Christensen/Scanpix

KØBENHAVN:Boligejernes omlægning af lån giver markant fremgang i første halvår 2015 til finanskoncernen Nykredit.

Nykredit-koncernens samlede resultat før skat landede på knap fire milliarder kroner mod 1,7 milliarder kroner i samme periode 2014.

- Det er meget tilfredsstillende, at fremgangen i vores kerneforretning fortsætter. Indtægterne stiger, mens omkostningerne og nedskrivningerne falder, siger Nykredits topchef, Michael Rasmussen.

Nedskæringer er på vej

Topchefen tilføjer dog, at selvom resultatet er godt, så skal det blive endnu bedre.

Og det får Michael Rasmussen til at lancere en ny forretningsplan, der skal spare 250 millioner kroner på driften årligt frem mod 2018.

- En del af det kan nås ved at intensivere vores arbejde med digitalisering, men det kan ikke undgås, at vi også i de kommende år bliver færre i Nykreditkoncernen, siger topchefen.

Resultat skal op

Planen, som Nykredit har kaldt ”Forretningsplan 2018”, skal forbedre resultatet af kerneforretningen, så det i 2018 er 1,5 milliarder kroner større end det forventede 2016-resultat.

Nykredit kan på baggrund af resultatet i første halvår løfte forventningerne til årsresultatet med 400 millioner kroner til nu 4,2-4,7 milliarder kroner. Det er især rentens bevægelser, der har hjulpet resultatet på vej.

I 2012 sagde Nykredit farvel til 125 ansatte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.