Nyrup: Giv denne regering en chance

Danskerne bør lade regeringen løse landets problemer, siger Poul Nyrup Rasmussen på socialdemokratisk kongres

Nyrup: Giv denne regering en chance

Selv om danskerne er utålmodige, bør de give den socialdemokratisk ledede regering en chance for at løse landets problemer.

Sådan siger fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) lørdag til bifald på partikongressen i Aalborg.

- Folk ude i samfundet skal give regeringen en chance, siger han.

Meningsmålingerne skal nok vende, når S-R-SF-regeringen har skabt resultaterne. Så vender vælgerne tilbage. Her er det afgørende "tryghed og sikkerhed", så danskerne tør investere i fremtiden, mener Poul Nyrup Rasmussen

- Sådan var det også i 90'erne, siger han med refrænet fra en gammel revyvise.

Selv om den forkætrede dagpengereform er en realitet med en længde på to år mod tidligere fire, så giver Nyrup sin efterfølger Thorning gode råd fra sin regeringsperiode i 90'erne.

Ledige skal have tilbud om uddannelse, de skal kunne arbejde på dagpenge og psykisk syge skal støttes, lyder rådet.

Nyrup bad til stående ovationer De Radikales økonomiminister Margrethe Vestager, som står bag dagpengereformen, vurdere, om regeringen ikke kunne kigge på at forkorte 52 ugers genoptjeningsperiode, som ifølge ham kun giver 70 millioner kroner.

I 90'erne sænkede Nyrup-regeringerne den strukturelle arbejdsløshed med 140.000 personer, selv om nationalbankdirektør Niels Hoffmeyer og Finansministeriet ikke troede på det.

Nyrup oplæste til slut et Ritzau-telegram, som gav den socialdemokratiske regering kort levetid ved en frustreret kongres med protest fra borgmestrene og kraftig kritik fra baglandet mod partitoppen.

- Telegrammet er fra 5. september 1993, sagde han til forsamlingens jubel.

Han håbede, at Helle Thorning-Schmidt slår ham som den længst siddende socialdemokratiske statsminister siden Thorvald Stauning, som kom til i 1924 og døde på posten i 1942 under 2. verdenskrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.