Nystiftet pris til Platform4
Artbeat er navnet på en helt ny pris, der skal hylde nyskabende, kunstnerisk formidling

Kulturminister Marianne Jelved (tv.) og prismodtagerne fra Platform4: Christian Villum, Lina Bergstrøm og Thomas Petersen. Foto: Mikkel Elbech
KØBENHAVN/AALBORG:Onsdag eftermiddag modtog den aalborgensiske kunstscene Platform4, årets Artbeat pris.
Hvis du ikke har hørt om den før, kære læser, så skyldes det, at den ikke er uddelt før. Men onsdag klokken 13 holdt kulturminster Marianne Jelved en tale for Platform4, hvor hun blandt andet sagde:
følgende begrundelse:
- Vi lever i en tid, hvor begreberne kreativitet og innovation bruges særdeles flittigt af både forskere, kulturaktører og politikere. Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvad begreberne betyder, bør man så afgjort kaste et blik på Platform4, for her findes de i en sjældent konkret – ja, i en ligefrem håndgribelig form, sagde ministeren, da prisen blev overrakt på Teater Grob i København.
Helt ny pris
Prisen hylder det bedste indenfor dansk kulturformidling, og den går til et projekt eller en aktør inden for kulturlivet, som har kombineret det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.
Kommunikationsbureauet Have Kommunikation har taget initiativ til Artbeat Prisen for at sætte fokus på kulturformidlingen. Juryen, der består af Elsebeth Gerner Nielsen, Jørgen Ramskov, Magnus Restofte, Peter Thygesen, Ulla Tofte, Knud Romer, Jeanett Albeck, Sigurd Hartkorn Plaetner og Christian Have, har udvalgt både vinderen og de fire nominerede (Kulturen på News, Spotify og Ananassen foruden Platform4).
Foruden æren fik Platform4 desuden en unik bronzestatuette, som skulptør Jørgen Pedersen har frembragt særligt til Artbeat Prisen. Statuetten fungerer som en iPad-holder, hvormed den nye teknologi smelter sammen med det originale håndværk.
Platform4
Platform4 opstod i sommeren 2008 på baggrund af et initiativ taget af Aalborg Kommunes erhvervsafdeling, Aalborg Universitet og det kreative vækstlag i Aalborg. Missionen har været at skabe en eksperimenterende legeplads, som kunne danne rammen for mødet mellem kunst og teknologi.
Platform4 trådte allerede efter kort tid i karakter med Blip Festival, som er verdens største festival for 8-bit-musik. I udgangspunktet foregik festivalen kun i New York, men Platform4 fik overbevist arrangørerne om, at den i 2009 skulle foregå i Aalborg – i regi af Platform4. Og I 2011 blev konferencen Platform4 Meeting Hub afholdt, og dermed stod Platform4 bag den største hackerfestival nogensinde på dansk jord – med 50 navne fra hele verden på plakaten.
Der er tre U’er, der kendetegner Platform4: Det uformelle, det ukonventionelle og det uforudsigelige. Og ingen ahvde vel forudset, at Platform4 skulle modtage denne helt nye pris.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.