Nyt: Belgisk rock til stumfilm

Belgisk band spiller rock til film i Biffen

Det belgiske rockband ”We Stood Like Kings” spiller i Biffen, mens filmen Koyaanisqatsi vises. Pr-foto
Aalborg 17. april 2018 07:26

AALBORG: Onsdag 18. april får Biffen Nordkraft besøg af det belgiske rockband "We Stood Like Kings" - et band, der har specialiseret sig i at komponere ny rockmusik til stumfilm.

Bandet spiller foran lærredet til filmen Koyaanisqatsi.

Den billedskønne kultfilm fra 1982 er en majestætisk dokumentar optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - i et forsøg på at skildre menneskets negative indflydelse på naturen. Deraf titlen, der på det indianske hopisprog betyder "liv ude af balance".

Filmen er en apokalyptisk vision om sammenstødet mellem det moderne urbane liv styret af teknologi og naturen. Der er ingen hovedpersoner og dialog i filmen, og billederne står til fri fortolkning i et heftigt og smukt sansebombardement.

Bruxelles-bandet "We Stood Like Kings" har tidligere imponeret biografpublikummet med deres kompositioner opført live til stumfilm i biografsale rundt omkring i Europa.

Bandet spiller medrivende instrumental post-rock i en konstellation af klaver, guitar, bas og trommer med klaveret som melodibærende instrument. Ved denne filmkoncert fremfører de deres eget score til 80’er klassikeren "Koyaanisqatsi", der har opnået særstatus blandt filmelskere.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...