Nyt album fra Frank Zappa kommer på gaden

"Dance Me This" hedder det nye album fra det afdøde amerikanske musik-ikon.

Frank Zappa - ny plade 20 år efter hans død. Foto: AP/POLFOTO

Frank Zappa - ny plade 20 år efter hans død. Foto: AP/POLFOTO

Mere end 20 år efter hans død sendes det sidste album fra rock- og multimusikeren Frank Zappa på gaden, oplyser hans familiestiftelse.

Der er allerede ved at blive afgivet bestillinger på "Dance Me This", der er Zappas album nummer 100.

Musikerens officielle hjemmeside lagde nyheden på nettet 1. april, og det fik mange til at gætte på, at der var tale om en aprilsnar. Men familien bekræfter, at albummet handles nu og vil blive sendt ud til køberne i juni.

Zappa, der døde i 1993 af prostatakræft, havde nævnt albummet inden sin død og havde fortalt, at der på numrene bruges et synclavier - en syntheziser fra 1970'erne - og at det i overensstemmelse med titlen indeholder dansemusik.

Siden Zappas død har familiestiftelsen nærmest hvert år udgivet et nye album med musikeren og hans band, Mother of Invention.

Zappa var en populær skikkelse i den californiske modkultur, men han var ikke altid på bølgelængde med tidens hippier og flippere og deres narkoforbrug.

Han blev ofte beskrevet som en hård og eksperimenterende rockmusiker, men der var i hans værker også inspiration fra jazz og samtidige klassiske komponister.

Han gjorde sig kendt som en kompromisløs fortaler for ytringsfrihed, og en af hans største fans var den senere tjekkoslovakiske præsident, Vaclav Havel, som - uofficielt - gjorde ham til sit lands kulturambassadør efter kommunismens fald.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.