Nyt ambulanceselskab er kommet godt fra start i Syddanmark

Allerede to minutter over midnat blev den første ambulance fra Bios kaldt ud til opgave, oplyser regionschef.

Politik 1. september 2015 02:01 - Opdateret 1. september 2015 08:27

Fra midnat mandag aften har det hollandske firma Bios overtaget ambulancekørslen i Region Syddanmark, og det varede kun få minutter, før den første ambulance fra Bios måtte i aktion efter et opkald til alarmcentralen.

- Klokken 00.02, altså to minutter efter midnat, blev den første ambulance fra Bios disponeret. Ambulancen blev sendt af sted fra station Billund, siger Jens Elkjær, sundhedsdirektør i regionen, til Ritzau.

Der har lige til det sidste været tvivl om, hvorvidt Bios kunne opfylde sine forpligtelser over for regionen og være i stand til at stille med det krævede antal ambulancer og reddere.

Derfor følger Jens Elkjær situationen nøje natten til tirsdag.

- Borgerne kan have vished om, at vi følger det tæt, og at vi er i dialog med Bios, hvis der er udsigt til afvigelse i forhold til den vagtplan, der foreligger.

- I øjeblikket har vi nogle ved Bios og vi er til stede ved vagtcentralen. Det er vigtigt, at det kommer godt fra land, specielt i betragtning af de problemer, som der har været, sagde sundhedsdirektøren tidligere mandag aften til Ritzau.

Det er lidt over et år siden, at det hollandske firma slog Falck i en budkrig om ambulancekørsel på Fyn og i Syd- og Sønderjylland.

På trods af selskabets udmeldinger har det vist sig, at det har haft meget svært ved finde reddere nok til at dække vagtplanen.

Men ved hjælp af frivilligt overarbejde og assistance fra ambulanceselskabet Responce er vagtplanen for de to første uger af september nu dækket ind.

- Den første time efter midnat har fem-seks ambulancer været kaldt ud. Og hver og en af de ambulancer, der skal være til rådighed, er på plads. Der mangler ikke nogen, konstaterer han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...