Nyt billede af Q’Komma

Flytning af egen virksomhed har skabt fornyet arbejdsglæde for fotograf Gitte Viderup Riis

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kameralinsen er nu rettet mod erhvervsvirksomheder i Mariagerfjord-området.

da Gitte Viderup Riis efter endt barsel i foråret vendte tilbage til arbejdsmarkedet, følte hun, at tiden var inde til, at der skete noget helt nyt med hendes virksomhed Q’Komma.

Og løsningen lå ligefor. Hun besluttede at flytte sin fotograf- og mediegrafikervirksomhed fra et større kontorfællesskab i Viborg og hjem til rolige omgivelser på landejendommen på Døstrupvej 69.

- Jeg har hele tiden haft lyst til at komme her til Hobro med firmaet, da jeg føler mig som hobroenser, men det passede bedst nu, siger Gitte Viderup Riis, som lavede en blød overgang med et par arbejdsdage om ugen, inden hun fra maj var tilbage på fuld tid.

Hun lægger ikke skjul på, at en stor del af barslen gik med at spekulere på flytningen og fremtiden.

- Jeg tænkte meget over, hvordan det hele så ud, når jeg vendte tilbage. Er mine kunder der stadig, og hvordan får jeg bygget et nyt netværk op i Hobro, siger Gitte Viderup Riis,

Heldigvis oplevede hun, at de fleste gamle kunder, som er fordelt over det meste af landet, igen stod klar til at tage imod hende med åbne arme. Så hun startede ikke på bar bund.

Privat fotografering hitter

Det er også bunken med positive oplevelser, som er størst, når Gitte Viderup Riis ser tilbage på de måneder, som er gået, siden virksomheden skiftede adresse. Hverdagen, hvor der også skal tages hensyn til familien, er blevet nemmere, synes hun. Der bruges ikke så mange timer på landevejen mellem Hobro og Viborg. Men hun skal være ekstra disciplineret, når hun arbejder hjemmefra, erkender Gitte Viderup Riis. Ellers står man hurtigt med enten støvsugeren eller vasketøjet i hånden.

- Det er en udfordring, at min "tid" er blevet anderledes. Men jeg har fået meget mere glæde i mit arbejde ved at starte op herhjemme. Det er en kæmpe fordel, at jeg er her i området og hurtigt kan køre ud til kunderne, siger Gitte Viderup Riis, som har indrettet et studie i den gamle gildesal på landejendommen.

- Men jeg er nok ikke en fotograf, som står meget i mit studie. Jeg vil hellere løse opgaven ude hos kunden eller i det naturlige lys, siger hun.

I Viborg var en stor del af opgaverne erhvervs - og produktfotografering. De opgaver er der stadig, men en anden kundegruppe har pludselig meldt sig på banen i forbindelse med etableringen i det nordlige Hobro.

- Jeg er begyndt at lave meget privat-fotografering. Børn, familie, gravide og bryllupper. Det har været helt vildt sjovt, og det er nok kommet lidt bag på mig, at jeg synes det, smiler Gitte Viderup Riis, som ikke har gjort andet end at gøre opmærksom på sig selv på de sociale medier.

For at få fingrene i erhvervskunder i Mariagerfjord-området har hun meldt sig ind i Erhvervsrådet og et golfnetværk i Hobro.

Sparringspartner

Gitte Viderup Riis har siden 2007 drevet virksomheden Q’Komma. Hun er oprindeligt uddannet reklamefotograf og mediegrafiker og stod i en periode som redaktør i spidsen for magasinet Prana, som hun selv lancerede.

Hun har nydt at være selvstændig, selvom nogle arbejdsuger kunne runde de 60-70 timer, når der var mest travlt. I dag er timetallet faldet, efter Arthur på halvandet år kom til verden.

- Der er en stor frihed ved at være sig selv. Jeg lytter selvfølgelig til kunderne, men der er ikke nogen at diskutere med. Du bestemmer selv. Den frihed gør, at jeg også selv bliver mere kreativ i mit arbejde, siger Gitte Viderup Riis.

- Ulempen er så, at man nok aldrig har helt fri oppe i hovedet, og man godt kan ligge om natten og tænke på arbejde.

Den arbejdsform kræver også opbakning på hjemmefronten, erkender hun. Ellers kan hun ikke lykkes med Q’Komma.

- Det er en kæmpe fordel, at min mand også har været selvstændig. Han har forståelse for, hvad der skal til. Han har været en god sparringspartner og været inde over mange af de store beslutninger, siger Gitte Viderup Riis.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.