Nyt bytorv i Bedsted klar til jul

Bytorv på hjørnet, hvor to faldfærdige bygninger blev fjernet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fortovet langs Vestervigvej i Bedsted kommer til at ændre forløb foruden, at der laves en beplantning, så naturen bliver trukket med ind i byen. Illustration: Thisted Kommune

BEDSTED:Nu bliver der gjort noget ved de tomme grunde i Bedsted. Det lover Dennis Pedersen, der er projektleder i anlægsafdelingen hos Thisted Kommune. Som en del af områdefornyelsen i Bedsted fjernede kommunen i foråret to ejendomme på hjørnet af Morup Møllevej og Vestervigvej.

- I øjeblikket er der murbrokker og stabilgrus på grunden, hvilket skæmmer byen, men nu begynder arbejdet med at lave det til et bytorv, siger Dennis Pedersen, som oplyser, at opgaven er sendt i licitation.

Der skal lægges en betonbelægning, hvor der sættes plinte og gadelys op.

- Jeg håber, at det bliver et samlingssted, da det jo forskønner den del af byen, siger Dennis Pedersen.

Han forventer, at arbejdet kan gå i gang sidst i denne måned, og at det hele står klar inden jul.

Kommunen har også lavet områdefornyelse på Vestervigvej 35,46 og 89, og langs strækningen ved Vestervigvej 35 og 46 vil man ændre på udformningen af fortovet. Fortovet skal slynge sig langs vejen, så det visuelt giver et indtryk af, at vejen bliver smallere.

- Det skal få folk til at sænke farten lidt, da det virker indsnævrende, siger Dennis Pedersen, som også forventer, at den del af arbejdet er overstået til jul.

Fra kommunens side ønsker man også at trække naturen mere ind i byen.

- Det vil vi gøre ved at sætte en række træer op og lave en beplantning ved det nye fortov, siger Dennis Pedersen, som kun har mødt lokal opbakning til projektet.

- Det er dejligt at se, at borgerne engagerer sig, siger han.

De to ejendomme på det centrale gadehjørne i byen blev fjernet som led i kommunens indsats mod faldefærdige ejendomme. Den indsats fortsætter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.