Nyt center hjælper med matematikken

Nyt frivilligt center klar med støtte, når ligningerne ikke lige vil gå op

Nu er der hjælp at hente, hvis ligningerne ikke vil gå op. Arkivfoto: Peter Broen

Nu er der hjælp at hente, hvis ligningerne ikke vil gå op. Arkivfoto: Peter Broen

AALBORG:Onsdag 23. oktober åbner et Matematikcenter i Aalborg. Her tilbyder frivillige gratis matematiklektiehjælp til folkeskolens ældste elever og til gymnasie- og ungdomsuddannelseselever.

Matematikcenter er en non-profit organisation, og deres begrundelse for at tilbyde lektiehjælp i Aalborg er, at de mener, mange børn og unge ofte oplever frustrationer ved matematik, både i folkeskolen og i gymnasiet. Her, mener de, får eleverne ikke altid lært de grundlæggende begreber og ryger bagud allerede i de mindre klasser.

- Det er fundamentet i et demokrati, at alle har lige gode muligheder for uddannelse. Derfor er alle velkommen i vores lektiecafeer, siger Johan Wendt, der er grundlægger og formand for Matematikcenter.

Det er frivillige, der kommer til at stå for hjælpen i cafeen. Frivillige, der alle har en matematisk baggrund som eksempelvis ingeniørstuderende eller tidligere matematiklærere.

- Jeg glæder mig allermest til at se, hvad det er for nogle mennesker, der kommer, og hvilke problemer de sidder med. Det stiller jo vidt forskellige krav til os frivillige alt efter, om det er en 7. klasses elev eller en 3. g’er, der kommer. Jeg tror også, at de forskellige besøgende vil inspirere og måske hjælpe hinanden, fortæller Stine Kejser, der er projektleder og frivillig i lektiecafeen i Aalborg.

Der er åbent hver onsdag kl. 16-18 undtagen i skolernes ferier. Det foregår på Hovedbiblioteket i Aalborg, Rensburggade 2.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.