Handicappede

Nyt center i Thisted for voksne ordblinde

Staten betaler, når VUC Thy-Mors giver ordblinde op til 80 timers undervisning.

VUC Thy-Mors har overtaget opgaven med undervisning for voksne ordblinde. underviseren Maren Lise Facius sammen med Henrik Gasberg. Foto: Peter Mørk.

VUC Thy-Mors har overtaget opgaven med undervisning for voksne ordblinde. underviseren Maren Lise Facius sammen med Henrik Gasberg. Foto: Peter Mørk.

THISTED:Hver uge kommer omkring 50 ordblinde i alderen 17 til 70 år i undervisningslokalerne på Munkevej 9 for at få intensiv læsehjælp. Mange af dem er i job eller i gang med en uddannelse - men har behov for professionel træning i at læse og skrive, blandt andet ved brug af it-værktøjer. Små grupper VUC Thy-Mors overtog 1. januar ansvaret for ordblindeundervisningen, der tidligere har været i Voksenspecialskolens regi. - Man legitimerer i højere grad ordblindhed ved, at eleverne nu kommer i et voksenpædagogisk miljø fremfor et handicap-miljø, siger Marenlise Facius, der er leder af ordblindeundervisningen på VUC Thy-Mors. Via en taxameterordning betaler staten op til 80 timers undervisning til ordblinde voksne. Det er en elektronisk test, der i første omgang afgør, om personen er berettiget til undervisningen, der foregår i små grupper med gennemsnitlig fire elever pr. lærer - og ved brug af kompenserende it-værktøjer. Individuel Marenlise Facius siger, at 99 procent af dem, der tager testen, er berettiget til undervisningen. Hun gennemfører i øvrigt selv en samtale med alle, sådan at der kan laves en individuel undervisningsplan. VUC Thy-Mors har ordblindeundervisning i både Thisted, Hurup og Nykøbing. Og på fredag holdes der reception i det nye læsecenter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst