Nyt grus i maskineriet

Grusværk slap i første omgang for politisag, men myndighed overvejer hårdere linje mod ulovlig råstofgravning

Torben Duch Holm
Jørn Clement Andersson ved den omstridte grusgrav. Foto: Bent Bach
Nordjylland 11. marts 2018 20:05

NORDJYLLAND: En entreprenør gik sidste år i gang med at grave grus tæt på et beskyttet naturområde ved Vust i Jammerbugt Kommune, der bl.a. omfattede en mose.

Regionen satte dog hurtigt en stopper for den ulovlige gravning. I første omgang undgik entreprenøren en politianmeldelse, idet regionen vurderede, at sagen kunne klares ved, at entreprenøren standsede den ulovlige gravning samtidig med, at han forpligtede sig til at genskabe naturen.

Det har han frist til indtil 1. maj.

Andre steder i landet er entreprenører i lignende sager blevet idømt bøder på sekscifrede beløb, og regionen gør sig nu principielle overvejelser om, hvornår politiet skal involveres.

Et andet sted op til den beskyttede natur ved Vust har entreprenøren imidlertid fået tilladelse til at grave grus, idet området indgår i regionens råstofplan. En nabo til området, Jørn Clement Andersson betegner det som krænkende for retsbevidstheden, at sagen ikke har fået yderligere konsekvenser, og han overvejer nu selv at indgive politianmeldelse.

- Med den gravetilladelse, som nu er givet, risikerer jeg i 10 år at blive nabo til en grusgrav, frygter Jørn Clement Andersson.

Læs hele historien på NORDJYSKE Plus

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...