Udland

Nyt hackerangreb i USA: 250.000 Twitter-brugere er ramt

De seneste dage har både New York Times og Wall Street Journal haft uventet besøg i computerne.

Nyt hackerangreb i USA: 250.000 Twitter-brugere er ramt

Det sociale netværk Twitter er fredag blevet udsat for et professionelt hackerangreb, og omkring 250.000 brugere har fået deres passwords stjålet.

- Dette angreb er ikke udført af amatører, og vi tror ikke, at det er en isoleret hændelse, lyder det fra Bob Lord, sikkerhedschef for Twitter.

- Hackerne er ekstremt avancerede, og vi tror, at andre virksomheder og organisationer har oplevet lignende angreb, tilføjer han.

Twitter, som har omkring 200 millioner aktive bruger per måned, arbejder nu tæt sammen med de amerikanske myndigheder for at finde frem til, hvem der står bag den tekniske invasion i det sociale netværk.

De ramte Twitter-brugere har fået nulstillet deres passwords og modtaget en e-mail, der beskriver, hvordan de laver en ny adgangskode.

Hackerangrebet kommer, efter store amerikanske aviser har haft besøg af uventede gæster i computerne de seneste dage.

Onsdag blev The New York Times offer for et hackerangreb, der menes at have forbindelser til Kinas militær. De formodede kinesiske hackere har i de seneste fire måneder infiltreret avisens datasystem og stjålet de ansattes adgangskoder.

Sikkerhedseksperter på New York Times har sagt, at angrebet kommer fra Kina, og at de metoder, som hackerne har brugt, minder om dem, som det kinesiske militær tidligere har været forbundet med.

Dagen efter blev computerne hos The Wall Street Journal også infiltreret af hackere i et lignende angreb, og avisen mistænker også kinesere for at stå bag.

Twitter vil dog endnu ikke spekulere i, hvem der kan være bagmændene til det seneste hackerangreb, ligesom det stadig er uklart, om der er en sammenhæng mellem de tre forskellige cyber-angreb.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.