Nyt hotel får sin egen regnskov

Hilton i Dubai vil have 7000 kvadratmeter regnskov komplet med vandfald og vejrsystem

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arkivfoto

DUBAI:Man må bøje sig i ørkenstøvet for de grandiose projekter, der bliver søsat i emiratet Dubai.

Få dage efter premieren på verdens største indendørs forlystelsespark på 140.000 kvadratmeter er det hotelkoncernen Hiltons tur til at lufte en drømmevision.

I 2018 skal to hotelskyskrabere byde gæsterne velkommen med intet mindre end verdens største kunstige regnskov på 7.000 kvadratmeter komplet med vandfald, strand, strøm, bassiner, vandresti og forhistorisk marsklandskab.

- Da lokaliteten ikke er ved stranden, så vi på, hvordan vi kunne skabe en ny slags fritidsrum i byen og samtidig integrere naturen i gæsternes oplevelse, fortæller DJ Armin, chefarkitekt og partner i ZAS Architects Dubai, til CNN.

Regn - når der ikke er gæster

For at få en tropisk regnskov til at fungere i det knastørre Dubai har arkitekterne været nødt til finde på smarte løsninger.

For eksempel bliver fordampet vand opsamlet og genbrugt for at skabe det fugtige miljø, man finder i en rigtig regnskov.

Gæsterne bliver dog forskånet for de heftige byger, der hører regnskoven til. Avancerede sensorer skal nemlig sørge for, at regnen først falder, når der ikke er gæster til stede i det pågældende område.

Projektet er endnu på et tidligt stadie. Men det skulle allerede ligge fast, at regnskoven bliver tilgængelig for både hotellets gæster og offentligheden.

Pris: To milliarder

Prisskiltet for projektet ligger i nærheden af to milliarder danske kroner. Og ud over regnskoven skal hotellet rumme 450 enheder - fordelt på luksus-hotelværelser og lejligheder.

Listen over byggeprojekter i den stenrige ørkenstat fortsætter endda med nye luksushoteller, beboelsesområder, marinaer, en 150 meter høj "billedramme" som udkigspost og verdens største pariserhjul, Dubai Eye.

Hvis alt går som planlagt, kan man inden 2020 desuden spadsere langs nye kilometerlange kunstige laguner, krydse broerne i et futuristisk Venedig og besøge fire forlystelsesparker.

I onsdags åbnede verdens største indendørs forlystelsespark IMG Worlds of Adventure med 22 forlystelser inden for Marvel- og Cartoon Networks-universerne.

Og allerede i oktober åbner tre andre forlystelsesparker på et endnu større areal uden for byen og til den skyhøje pris af tre milliarder dollar, nemlig Legoland Dubai, Bollywood Parks og et nyt vandland.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.