Nyt hotel på vej

Planerne om et hotel ved lufthavnen nærmer sig en realitet

Ifølge direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, er planerne om et nyt hotel med 60 værelser tæt på at være en realitet.

Ifølge direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, er planerne om et nyt hotel med 60 værelser tæt på at være en realitet.

AALBORG:Planerne om at opføre et nyt hotel ved Aalborg Lufthavn nærmer sig en realitet. Både fordi der nu kommer et nyt jernbanespor til passagerne som følge af det ny trafikforlig - men også fordi lufthavnen i øjeblikket forhandler med flere interesserede bagmænd.

- Vi er nået rigtigt langt i løbet af de seneste 14 dage, så jeg vil tro, vi kan løfte sløret for, hvad der kommer til at ske i den nærmeste fremtid, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Klar i 2014

Han regner med, at hotellet kan stå klar i sommeren 2014. Og dermed vil det også være klar til drift inden det ny jernbanespor.

- Men jeg tror nu også, at sporet kan være en realitet hurtigere, end mange måske regner med. Det er jo lufthavnen, som ejer en stor del af de arealer, som det kommer til at gå over, og vi har allerede lavet en VVM-redegørelse for området. Og det samme gælder for en stor del af de øvrige arealer til sporet, som ejes af Aalborg Kommune. Så ekspropriationen og alt det praktiske behøver ikke tage så lang tid, forklarer han.

Passer godt ind

Aalborg Lufthavn har længe haft planer om at udvide. Og det gælder ikke kun i forhold til antallet af afgange, terminaler og p-pladser - men også med i forhold til følgevirksomheder som autoværksteder, læger, tandlæger, fitness og mindre butikker. Og her passer det ny hotel som fod i hose, selvom det ikke bliver helt så stort som det kompleks med 150 senge, som den norske hotelkæde, Care Hotels, oprindeligt havde planer om at bygge.

Til rejsende sydfra

- Tiden er nok løbet lidt fra den slags. For vi ved efterhånden, at det, der efterspørges, er mindre men gode hoteller til en overkommelig pris, siger Søren Svendsen

- Vi har jo mere end 12.000 passagerer, som kommer fra Syddanmark, for at rejse fra Aalborg Lufthavn. Og mange af dem vil gerne overnatte, hvis de skal tidligt afsted. Men det skal helst være her i lufthavnen, og det må heller ikke være alt for dyrt, forklarer han.

Plads til udvidelse

Så i første omgang kommer det ny hotel formentlig til at tælle 60 værelser. Men gemmer man installationerne i gavlen, kan det senere udvides med 60 mere, hvis der skulle vise sig at være behov for det.

- Der er allerede flere forskellige driftsherrer i spil, så det er virkelig noget vi tror på, understeger Søren Svendsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.