Nyt interessant fund ved Mårup Kirke

Den formentlig sidste udgravning afslørede et muligt alter

Charlotte Bøje
Luftfoto af kirken og klokkestablen af træ, som stod øst for kirken. Billedet er fra fra 2008.Arkivfoto: Hans Ravn
Lønstrup 19. maj 2017 08:47

LØNSTRUP: I takt med at skrænten ved Lønstrup rykker længere ind i landet, har det været nødvendigt at flytte den oprindelige indgang til kirkegården ved den nedrevne Mårup Kirke ved Lønstrup. Ved samme lejlighed er klokkestablen nu også blevet taget ned. I den forbindelse har Nationalmuseet i samarbejde med Vendsyssel Historiske Museum foretaget en lille ekstra undersøgelse, som har afsløret en nyopdagelse.

- Vi har fundet et stenfundament inde i dét, der engang var sakristiet, som blev revet ned i begyndelsen af 1700-tallet. Vi kendte godt til sakristiet fra vores udgravninger i 2009, men stenfundamentet var nyt for os. Der er muligvis tale om et alter, siger museumsinspektør Henriette Rensbro fra Nationalmuseet.

Sidste opdagelse

Tirsdag og onsdag overværede hun arbejdet med at flytte indgangen i kirkediget og nedtagningen af klokkestablen for derefter selv at undersøge jorden nærmere.

Dette var formentlig den sidste gang, at Nationalmuseet graver ved den nedlagte Mårup Kirke og finder nyt om kirkens historie. Kirkediget og gravene er det sidste, som er tilbage af Mårup Kirke.

Ankeret fra skibet "The Crescent" er tidligere blevet rykket tilbage og vil stå i området, så længe det sikkerhedsmæssigt er forsvarligt.

Klokkestablen var ikke af bevaringsmæssig værdi for Nationalmuseet, og derfor er den blevet destrueret. Messingklokken er tidligere blevet stjålet og er aldrig dukket op.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...