Nyt jamaicansk stjerneskud dedikerer VM-guld til Bolt

Den 23-årige hækkeløber Omar McLeod kan være Usain Bolts arvtager som Jamaicas store profil på atletikbanen.

World Athletics Championships Foto: Reuters/John Sibley

World Athletics Championships Foto: Reuters/John Sibley

Mens sprinterkongen Usain Bolt med hastige skridt nærmer sig sin pension, melder en ny jamaicansk hurtigløber sig ind på den helt store scene.

Den 23-årige hækkeløber Omar McLeod spurtede sig onsdag aften således til guld på herrernes 110 meter hæk ved VM i atletik i London.

Sejren dedikerer han til landsmanden Usain Bolt, der trækker sig tilbage efter det igangværende VM og ikke formåede at runde sin legendariske 100 meter-karriere af med en guldmedalje i London.

- Jeg er meget begejstret og fuldstændig overvældet. Jeg vil gerne dedikere sejren til Usain, siger McLeod ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg følte, at det var op til mig at bringe lidt stemning tilbage til Jamaica, og det synes jeg, at jeg har gjort, lyder det fra den 23-årige løber.

McLeod vandt også guld på 110 meter hæk ved OL i Rio sidste år og med onsdagens sejr er han den første siden amerikanske Allen Johnson i 1997, der vinder VM- og OL-guld lige efter hinanden på den korte hækdistance

Det er dog langt fra kun på 110 meter hæk, at McLeod har fart i skoene.

Den unge sprinter er således den eneste nogensinde, der både har løbet 100 meter på under 10 sekunder og 110 meter hæk på under 13 sekunder.

Også på 200 meter og 400 meter hæk kan han gøre sig gældende.

- Jeg har nye verdener at erobre, lyder det fra McLeod, der dog samtidig har øjnene rettet mod verdensrekorden på 110 meter hæk.

- Jeg vil virkelig, virkelig gerne have verdensrekorden, siger han.

Verdensrekorden tilhører amerikanske Aries Merritt og lyder på 12,80 sekunder. 31-årige Merritt gennemgik i 2015 en nyretransplantation, men var også med ved onsdagens hækfinale, hvor han blev nummer fem.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.