Nyt liv i gammelt snedkeri

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Det tidligere maskinsnedkeri på Kortegårdsvej i Nørresundby har fået nyt liv. I løbet af de sidste halvandet år er tre forskellige foreninger nemlig rykket ind i hvert sit lejemål i ejendommen, og det betyder meget. På den måde kan de både hjælpe og inspirere hinanden.

- Vi var de første, som rykkede ind. Men senere er der heldigvis også kommet andre til, så vi er ved at have et rigtigt foreningshus, selvom der ikke mange, som har lagt mærke til det endnu, forklarer Lisbeth Albrechtsen fra Atelier Nord, som er et aftenskoletilbud under LOF.

Her kan man både støbe porcelæn, slumpe glas, lave glasperler, læderarbejde og meget andet, og det er der mange som er glade for - kursisterne vender tilbage år efter år.

- Vores styrke er, at vi til- byder flere forskellige ting på en gang. Her går man ikke bare til porcelæn- eller glasfremstilling. Man kan skifte mellem de forskellige aktiviteter, og på den måde bliver det sjældent ens- formigt, forklarer Lisbeth.

Hun underviste tidligere i Bouets Husflidsforening, men flytningen til LOF og det tidligere maskinværksted har flere fordele.

- Det, at der også er andre i huset, er virkelig rart. Da vores glassav gik i stykker, var en af modeljernbanefolkene for eksempel med til at reparere den, og får de brug for det, kan de til gengæld låne vores sandblæser, smiler hun.

Udover Atelier Nord og Modeljernbaneklubben Limfjorden rummer ejendommen også en scala- racerbilklub, som hedder Superslot, og her er der ofte tryk på. Klubben startede oprindeligt i Gandrup, men de ny rammer på Kortegårdsvej er faktisk bedre.

- Vi er først blevet helt færdige med at sætte dem i stand for nylig. Der har derfor været lidt rodet, men nu er vi helt klar til at tage imod nye medlemmer, holde stævner og så videre, fortæller Thorkild Hjorth.

Superslots medlemmer er stort set alle sammen motorsportsentusiaster, så racerbilerne i størrelse 1:24 er deres måde at snuse til sporten på.

- Det er jo også en hel del billigere, selvom de store Le Mans-prototypebiler kan koste helt op til 3500 kroner, forklarer Thorkild.

Udover Le Mans-proto- typerne - eller LMP - kører klubbens medlemmer også med Scaleauto biler, og det kan godt gå hårdt for sig, når de ræser mod hinanden på den hjemmebyggede bane med seks spor.

- Jeg vil tro, bilerne kører omkring 30 kilometer i timen. Men tricket er selvfølgelig at bremse op i tide før et sving, for de kan godt ryge af sporet eller køre ind i hinden, hvis der er for meget fart på...

Thorild mener også, det er en fordel at dele hus med andre foreninger, selvom de er meget forskellige. Om en måneds tid skal klubben for eksempel være vært for et stort stævne, og i den forbindelse har man allerede aftalt, at deltagerne skal spise i Atelier Nords lokaler.

- Det kunne jo også være, at togfolkene fik lyst til at tage deres koner med ned og besøge os en aften, supplerer Lisbeth Albrechtsen.

- For skal man i byen sammen, er det da oplagt, at begge parter laver noget kreativt, foreslår hun.

I modeljernbaneklubbens lokaler bygges der stadig på livet løs. Men konturerne af en bane med plads både Märklin-tog, smalspors-tog og modeltog af andre fabrikater er alligevel ved at tegne sig. Målet er at skabe plads til lange skinnestræk med bakker, dale, broer, floder og alt hvad dertil hører. Og over det hele skal der selvfølgelige etableres en himmel, som både kan være nattemørk med stjerner og fuldt oplyst.

- Men der mangler vist lidt endnu, forklarer Lisbeth, som viser rundt i huset, da NORDJYSKE er på besøg.

Hun er dog sikker på, at modelbanefolkene nok skal komme efter det, for de arbejder hårdt, så inden længe kan klubbens medlemmer forhåbentlig tage deres tog med hjemmefra og køre på banen.

- Vi har længe manglet et forenings- eller aktivitetssted i Nørresundby. Så nu har vi startet det selv, og håbet er selvfølgelig, at det også vil give andre blod på tanden, understreger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.