Nyt liv i landsbyen

Hellum tager med et børnekorstævne hul på fremtiden.

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HELLUM:I Hellum tog man lørdag hul på projekt ”sammenhængskraft”, der skal få foreninger, friskolen og andre gode kræfter i landsbyen til at spille sammen til gavn for den fælles fremtid.

Det skete med et børnekorstævne på friskolen, der i sommer afløste Folkeskolen. Og med 15 deltagere i stævnet svarer det til, at lidt under en tredjedel af skolens 46 elever medvirker.

- Det er vi fint tilfredse med. Der var yderligere et par stykker, som gerne ville have været med, men som desværre ikke kunne i denne weekend, siger skolebestyrelsesmedlem, Inger Hjorth.

Korstævnet er det første synlige og hørbare resultat af det projekt, friskolen og Hellums foreninger i fællesskab har stablet på benene for at puste liv i landsbyen, og som har fået 91.000 kroner i støtte fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters Landdistriktspulje.

Meningen er, at projektet skal sætte sig blivende spor, og for skolens vedkommende udmønter det sig altså i et nyt kor.

- Vi har ikke helt besluttet hvordan og hvornår, men meningen er, at vores egen musiklærer, Linette Riber, skal tage over, og koret skal så medvirke ved forskellige arrangementer, blandt andet i kirken, forklarer Inger Hjorth.

Koret er efter hendes opfattelse også med til at styrke friskolens overlevelsesmuligheder.

- Det kan være med til at trække nye elever til skolen, mener hun.

Nu er koret altså etableret, og forude venter andre arrangementer, før det hele afsluttes en gang efter sommerferien med en visionsaften for alle byens borgere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.