Aalborg

Nyt liv til herregården

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den gam­le pejs er fun­det på et lop­pe­mar­ked i Fran­krig, møj­som­me­ligt trans­por­te­ret hjem på bi­lens tag og byg­get op igen af Maj­-Britt Wisholm. Be­mærk so­fa­bor­det, der er la­vet af bejd­set ege­par­ket i en ram­me af mo­se­eg fra mor­mors have ved Ma­ri­ager Fjord.

Ikke mange spåede den nyt liv. Proprietærgården Henriksdal, der ligger på landevejen mellem Aalborg og Hadsund Syd for Lindenborg Slot og med udsigt over den naturskønne ådal. En allé af lysegrønne lindetræer står vagt ved en hulvej fra Aaborgvej og ned til nummer 57 og gør vejen ufremkommelig. Ufremkommelig var huset også, da Maj-Britt og Ronny Hermann Wisholm for ni år siden købte stedet af Linden-borg Gods. Inden da havde det år-husianske ægtepar støvet det meste af Østhimmerland rundt for at finde en stor, gammel gård, der var til at købe for penge, som 39-årige Maj-Britt Wisholm udtrykker sin drøm. Den stammer tilbage fra barndommen og yndlingsbogen ”Danske herregårde” - slidt tynd af unge Maj-Britts interesse. - Jeg vidste bare, jeg en gang ville bo sådan et sted, lyder det fra ex-sygeplejerske, der nu lever af at reno-vere og indrette for andre. Henriksdal vidner om evner, som er de færreste forundt. En ny indkørsel erstatter lindeallén og fører ned til en gårdsplads af samme stør-relse som en parcelhushave. Her knejser gården stolt og ser ud som om, den har for vane at være nykalket med de sprossede ruder intakte. Som om den er født med rødt tegltag og aldrig har måttet nøjes med rustne blikplader. Sådan er det langtfra. Proprietærgården var tæt på at ende som vejfyld efter at have stået tom så længe, at landevejsriddere følte et vist tilhørsforhold til det gratis logi. Og formentlig var ligeglade med, at parketgulvet visse steder boblede op af fugt og andre steder var grønt af mos. Men det var inden Maj-Britt og Ronny Hermann Wisholm flyttede ind i en campingvogn på grunden og næsten skilte det hele ad sten for sten. - Huset bestod af ufatteligt mange små rum, som alle sammen blev revet ned, fortæller Maj-Britt Wisholm, der slet ingen betænkeligheder havde ved at kaste sig over et så stort projekt. Omend både familie og venner rystede på hovedet. - Jeg kunne jo se, hvad det kunne blive til. Og turde tro på, at det kunne blive godt, lyder forklaringen på ni års hårdt slid. Fra uhygge til hule En rundtur i den 800 kvm store bolig eller på hjemmesiden www.henriksdal.dk lader ingen i tvivl: Maj-Britt Wisholm ved, hvad hun taler om, når hun tilbyder sine kunder klassisk boligindretning. For heller ikke indendøre bærer herregården præg

Forsiden