Aalborg

Nyt marked med nordjyske råvarer

Pilotprojektet BoxTown bliver en smagsprøve på den egentlige torvehal i Spritfabrikkerne

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formand for Nebula, Jens Kruhøffer (t.v.), og ejer af spritgrunden Martin Nielsen, har planer om at lave madmekka på grunden, der skal være en forløber for den egentlige Torvehal, der etableres på Cloud City i 2019. Foto: Michael Bygballe

AALBORG:Allerede fra 1. april næste år kan borgerne i Aalborg formentlig få direkte adgang til fødevarer fra lokale producenter og sætte tænderne i et udbud af streetfood baseret råvarer fra Nordjylland.

Lokale råvarer og oplevelser er nemlig hovedingredienser i et pilotprojekt kaldet BoxTown i fronten af Spritfabrikkerne, der skal være en smagsprøve for den egentlige torvehal Byens Torv, der ventes etableret i 2019.

BoxTown bliver placeret i fronten af Spritfabrikkerne. Foto: Michael Bygballe

BoxTown bliver placeret i fronten af Spritfabrikkerne. Foto: Michael Bygballe

BoxTown skal bygges op af containere i 2. sals højde og danne rammen for et gadekøkken, et marked for lokale råvarer, et e-torv hvor kunderne kan købe lokale råvarer på nettet og et 360 graders oplevelsesrum, hvor man bl.a. kan se film med fødevareproducenterne, der kan fortælle, hvorfor netop deres gris eller gulerod smager lidt bedre.

Bag projektet står lokale fødevareproducenter og lokale oplevelsesproducenter (Foreningen Nebula). Med i kulissen er også Martin Nielsen, der ejer spritgrund-komplekset og er idemand til Cloud City, der bl.a. indebærer et 30 meter højt kunstværk af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

De kommende gadekøkkener skal byde på nye oplevelser.

BoxTown skal også hjælpe potentielt 50 fødevareproducenterne med at komme ud til folket.

Crowfunding skal i øvrigt være med til at finansiere BoxTown, og allerede nu kan borgerne give en skærv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst