Teleselskaber

Nyt mobilselskab nedbryder mur til fastnet

Fullrate-selskab vil gøre det gratis at ringe mellem mobiltelefon og fastnet

Peter Mægbæk Madsen, direktør for det TDC-ejede selskab Fullrate, kommer i konkurrence med det ligeledes TDC-ejede selskab Telmore. Det tager han roligt: - Jeg har et armslængdeprincip til TDC.

Peter Mægbæk Madsen, direktør for det TDC-ejede selskab Fullrate, kommer i konkurrence med det ligeledes TDC-ejede selskab Telmore. Det tager han roligt: - Jeg har et armslængdeprincip til TDC.

KØBENHAVN:Selv om der allerede er en del selskaber, der udbyder mobiltelefoni, så er der plads til et til. Det mener man i det TDC-ejede teleselskab Fullrate, der 14. november sender et nyt mobilselskab på markedet. TDC har ellers både sit eget mobilselskab og andre spillere som Telmore, Onfone og M1. Men Fullrate kan se en plads i markedet til sig selv. - Jeg har et armslængdeprincip til TDC, og vi går benhårdt efter at få mest muligt ud af markedet for lavpristelefoni, siger adm. direktør Peter Mægbæk Madsen, Fullrate. Selskabet står stærkt inden for bredbånd, og denne position skal udnyttes også til mobiltelefoni. Man vil nedbryde muren mellem fastnet og mobiltelefoni. - Den har ingen fornuftig begrundelse og skyldes kun, at de øvrige selskaber ikke kan eller vil levere den fulde service til kunderne, siger Peter Mægbæk Madsen. Hos Fullrate vil kunder ringe gratis fra mobiltelefon til en fastnet, så længe vi taler Fullrate til Fullrate. Mere end hvert fjerde opkald fra en fastnettelefon går til en mobiltelefon. - Og vi kan se, at rigtig mange af dem går til de samme få numre, for eksempel i en familie, siger Peter Mægbæk Madsen. Disse opkald inden for Fullrate-abonnementerne bliver gratis og vil give en besparelse på mellem 10 og 15 procent, vurderer Fullrate-direktøren. Kunderne til det nye selskab skal i høj grad hentes hos Fullrate selv, idet man håber, at bredbåndskunderne vil supplere med mobiltelefoni. Fullrate satser på at få mere end 100.000 mobilkunder over de næste par år. Som en del af TDC-koncernen kommer Fullrate i karambolage med andre dele af koncernen på markedet for mobiltelefoni. Ifølge Peter Mægbæk-Madsen bliver det dog ikke i så høj grad TDC selv, idet TDC retter sig mod den lidt dyrere del af markedet. Derimod vil Fullrate i højere grad stå over for TDC's lavprisselskab Telmore. Peter Mægbæk Madsen konstaterer dog, at Fullrates kunder ikke er overrepræsenteret hos Telmore. - Desuden er det kun sundt med noget intern konkurrence, siger han./ritzau/