Nyt rejsekoncept skal ændre all inclusive

Det skal være slut med at mure sig inde på hotelområdet en hel uge. En ny all inclusive-løsning skal få gæsterne ud i lokalområdet.

Er du også træt af de traditionelle all inclusive-rejser, hvor man ikke forlader hotellet hele ugen? Så er der gode nyheder. Noget tyder på, at rejseselskaberne er ved at få øjnene op for, at en hel uge med samme madbuffet godt kan blive en anelse kedeligt.

Et nyt koncept giver dig en pakke med gratis aktiviteter i lokalområdet, og du er ikke længere tvangsindlagt til den samme tzatziki og lasagne hver dag i hotelrestauranten.

- Vi vil gerne ændre på vanen med at blive på hotellet hele ugen, så gæsterne kommer ud og ser, hvad verden udenfor hotellerne har at byde på, siger Bjarke Hansen, direktør i Primo Tours.

Fra januar 2016 kan man rejse til den portugisiske ø Porto Santo på et såkaldt Ø-all inclusive-ophold, som inkluderer for eksempel frilufts- og sportsaktiviteter udenfor hotellets mure og en 'befrielse' fra tvungen helpension.

- Når folk betaler for all inclusive, vil de selvfølgelig have noget for pengene. Men lokalområdet dør hen, hvis turisterne ikke kommer derud, så derfor får man nu muligheden for at bruge dagen uden for hotellet, uden at det koster ekstra, siger Bjarke Hansen.

De nye rejsepakker bliver den måde, all inclusive kan overleve på. I hvert fald hvis man spørger Julia Lahme, der er etnolog og direktør i kommunikationsbureauet Lahme. Hun mener, at det nye koncept egentlig bare præsenterer samme tilbud på en ny måde. Dog er der noget rigtigt set i, at én pakkeløsning ikke passer til alle. Vi har simpelthen fået flere personlige præferencer, når vi skal på ferie.

- Vi gider ikke have den samme rejseoplevelse som alle andre. Vi vil sætte vores eget individuelle præg, og derfor bliver all inclusive-udbyderne også nødt til at ændre på konceptet, hvis vi skal blive ved med at købe de typer rejser, siger Julia Lahme.

Konceptet er et samarbejde mellem rejseudbyderen, hotellerne og nærområdets udbydere af eksempelvis vandreture, cykling, golf og spafaciliteter. For turisterne betyder det, at du ikke skal betale for ferieoplevelser uden for hotellet. Men hvis du bliver sulten undervejs, skal du selv punge ud. Selvom mange børnefamilier måske er godt tilfredse med hotelbuffet i en hel uge, henvender det nye koncept sig mere til kræsne munde med højere krav.

- Hotellerne kan have svært ved at leve op til de krav, vi stiller. Vi vil gerne have god mad og vin, når vi er på ferie, og de ved godt, at vi gerne vil spise på andre restauranter end kun hotellets. Men dybest set er det nye koncept jo stadig en pakkeløsning, hvor alt er arrangeret for dig, siger Julia Lahme.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.