Nyt renovationssystem udskudt

Det sker som følge af regeringens forsyningsstrategi

Der er allerede i dag skraldebiler på vejene, som kan håndtere flere slags affald på samme tid. Arkivfoto

Der er allerede i dag skraldebiler på vejene, som kan håndtere flere slags affald på samme tid. Arkivfoto

Frederikshavn Forsyning har gennem de seneste måneder planlagt et nyt renovationssystem, som skulle sikre en større genanvendelse og mere biogasproduktion.

Planerne lå i forlængelse af kommunens affaldsplan.

For kort tid siden offentliggjorde regeringen imidlertid en ny forsyningsstrategi. Strategien varsler et opgør med den normale rollefordeling på affaldsområdet, og det betyder, at kommunerne ikke længere kan råde over det genanvendelige affald.

Det er usikkert, hvordan lovgivningen bliver fremover, og det er usikkert, hvordan regeringen og Folketinget vil udmønte disse tanker. Derfor har Forsyningen valgt at udsætte planerne, til der er mere sikkerhed for, at man ikke kommer til at investere forgæves, eller borgerne skal skifte renovationssystem flere gange end nødvendigt.

Direktør Tore Vedelsdal fra Frederikshavn Affald oplyser, at planerne for det nye renovationssystem ellers er langt i processen, og efter tidsplanen skulle alle enfamiliehuse have haft nye todelte skraldespande til foråret 2017.

Der er også allerede i dag skraldebiler på vejene, som kan håndtere flere slags affald på samme tid.

- Administrationen af affaldslovgivning er for nylig flyttet fra Miljøministeriet til Energiministeriet, og det er måske nogle nye folk, som skal finde ud af, hvordan verden ser ud i virkeligheden, eller som måske har nogle helt nye idéer - det ved vi ikke noget om i øjeblikket, udtaler Tore Vedelsdal.

Hvad regeringens planer er i praksis, er derfor uklart i øjeblikket, men det handler grundlæggende om, at tingene i højere grad skal håndteres af private virksomheder. Allerede i dag sker indsamlingen ved privat firma, og afsætning af genanvendelige materialer sker også på markedet til private firmaer.

Tilsyneladende vil man åbne op for, at der kan køre flere vognmænd og samle ind parallelt med hinanden.

- Hvordan det skal organiseres - og om det betyder, at en vognmand kan vælge blot at tage det affald, som er nemt at hente, og som har værdi - det ved vi ingenting om på nuværende tidspunkt, og derfor er vi nødt til at udsætte planerne, til der er skabt lidt klarhed over tingene, lyder det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.