Frederikshavn

Nyt samarbejde om turismen

Ny aftale skal skabe vækst i turismen i Frederikshavn Kommune

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Aftalen mellem de tre parter blev underskrevet torsdag. Privatfoto

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og UCN går nu sammen i et nyt partnerskab, der skal styrke og udvikle turistbranchen.

Frederikshavn Kommune er Danmarks sjette største turistkommune målt på omsætning. Men potentialet er endnu større, og derfor er Frederikshavn Kommune, Turisthus Nord og UCN nu klar til at forene kompetencerne med et mål om at skabe flere initiativer og oplevelser som turisterne efterspørger.

- Turismen spiller en væsentlig rolle for væksten og beskæftigelsen i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt at styrke samarbejdet, så vi udnytter det potentiale vi har for eksempel med vores unikke natur og kystlinje til at tiltrække endnu flere tilfredse turister, der kommer og skaber mere omsætning i turisterhvervet. Arbejdspladser og økonomi, der er til gavn for hele kommunen, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Brug for iværksættere

Ambitionen er at skabe et samarbejde om udvikling af området som destination og i tilknyttede virksomheder. Det skal ske gennem konkrete aktiviteter med afsæt i erhvervets ønsker og behov. På den måde kan der skabes ny viden og nye idéer, som styrker området. Samtidig sikrer samarbejdet, at uddannelserne fortsat matcher branchens behov.

- Denne her aftale er særlig, fordi vores erhverv kan få den nyeste teoretiske viden og markedsindsigt gennem UCN’s studerende. Det gælder i alle vores attraktioner, fra den lille glaspuster til de mange store hoteller i området. Vi satser naturligvis også på, at de unge kommer igen efter endt uddannelse. Vi har brug for iværksættere og professionelle ildsjæle for at videreudvikle vores område til fremtidens efterspørgsel. Her er det strategiske samarbejde helt afgørende, siger René Zeeberg, direktør, Turisthus Nord.

Unge, friske øjne

Udviklingsarbejdet skal ske i tæt samarbejde med studerende fra UCN’s Oplevelser og Sport-uddannelser, bl.a. via flere praktikpladser i kommunens turismeerhverv. Derudover vil undervisere fra UCN sammen med Turisthus Nord og Frederikshavn Kommune deltage i de fælles projekter.

- Hvis vi skal indfri vækstpotentialet i den nordjyske turismesektor, skal vi hele tiden styrke kompetenceniveauet og sikre den nødvendige arbejdskraft. Det kan vi kun lykkes med ved at arbejde sammen på tværs af uddannelsesinstitutioner, organisationer og kommuner. Samtidig kommer vores studerende og undervisere med friske øjne og en masse viden om oplevelse- og turismeområdet, som kan gøre en forskel for turismeerhvervet, siger Lene Augusta Jørgensen, rektor, UCN.

Partnerskabsaftalen gælder i to år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.