Nyt spareforslag giver politisk splid og uro

Venstre siger fra til de øvrige partiers forslag til ny struktur på dag-, fritids- og klubområdet

Pia Karlsen (V): - Vi kan ikke være bekendt at sende så uigennemtænkt et oplæg ud i høring. Det er alt for ukonkret og mangelfuldt.Arkivfoto: Grte Dahl

Pia Karlsen (V): - Vi kan ikke være bekendt at sende så uigennemtænkt et oplæg ud i høring. Det er alt for ukonkret og mangelfuldt.Arkivfoto: Grte Dahl

FREDERIKSHAVN:Der er gået storpolitik i et oplæg til ny struktur for kommunens dag-, fritids- og klubtilbud, som nu er sendt i høring frem til 14. januar.

Udvalget skal spare fire millioner kroner på pasningsstrukturen, og Venstres tre medlemmer i børne- og ungdomsudvalget (B&U) kan ikke støtte forslaget, som er identisk med B&U-formand Christina Lykke Eriksens (SF) oplæg.

Det første oplæg til ny struktur blev formuleret, mens Venstres Pia Karlsen var udvalgsformand i Christina Lykkes barselsperiode.

Ingen advarsler

Helt fremme ved målstregen blev det forkastet af S, SF, DF og Enhedslisten, og næstformand Pia Karlsen (V) undrer sig - over forløbet og over, at de øvrige partier kalder det ”Pias forslag”.

- Jeg vil gerne, igen, understrege, at oplægget var udarbejdet af forvaltningen på baggrund af den dialog, der har været i udvalget samt på dialogmøder i de fire børnedistrikter og i medarbejdergrupper. Alt sammen noget, der foregik, før Jørgen Tousgaard (S) og Christina Lykke kom ind i processen, siger Pia Karlsen.

Dialogen startede før sommerferien, og ifølge Pia Karlsen blev der på intet tidspunkt sagt fra fra nogen af de øvrige otte politikere i B&U.

Ukonkret og mangelfuldt

Venstre mener, det nye oplæg (Christina Lykkes forslag) er alt for ukonkret og mangelfuldt.

- Der står intet om kvalitet, takster, muligheder for søskenderabat eller fripladstilskud, og overordnet set er det en forringelse af tilbuddet for børnene i 3. klasse, ikke mindst de børn, der bor i oplandet, siger Pia Karlsen.

- Vi kan ikke byde de høringsberettigede parter at forholde sig til så uigennemsigtigt et oplæg, siger Pia Karlsen.

Hun mener i øvrigt at antallet af pædagoger, der forventes afskediget stort set er det samme i de to forslag.

- Fritidsklubberne skal aktivere flere børn men får ikke tilført personaleressourcer. Der er et problem med transporten fra skole til klub, og så er det ikke mindst problematisk, at 3. klassebørn i fritidsklub skal betale cirka 1.000 kr. om måneden, for samme tilbud, som børnene i 4. og 5. klasse kun betaler cirka 400 kr. for.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.