Nyt stort vindmølleprojekt

Jakob Gammelgaard
Arkivfoto: Henrik Louis
Hjørring 29. september 2016 11:45

HJORTNÆS: Et vindmøllelaug i Hjortnæs har nu søgt om et nyt stort vindmølleprojekt, som fra start giver hovedbrud hos politikerne i Hjørring Byråd.

Hjortnæs Vindmøllelaug søger kommunen om at få lov til at udskifte de nuværende otte, 69 meter høje vindmøller med otte nye på 150 meter - altså mere end dobbelt op på højden.

Vindmølleparken, der er placeret nord for Klostergrøften, der udgør grænsen til Brønderslev Kommune, 1,3 kilometer fra Stenum og to kilometer fra Børglum og Vrensted, ville kunne levere strøm svarende til forbruget hos 29.000 husstande.

Efter flere langvarige sager med massiv modstand fra naboer til nye mølleprojekter, er Hjørring Kommune imidlertid foreløbig tilbageholdende.

Afventer klare principper

- Vi skal i den kommende tid have afklaret principperne for den fremtidige planlægning af vindmøller, og derfor vil vi endnu ikke tage stilling til projektet i Hjortnæs, siger formand for for teknik og miljøudvalget, Ole Ørnbøl(S).

Hjortnæs vindmøllelaug gør ellers meget ud af fortælle, at der er stor lokal opbakning til udskiftning af de nuværende møller. Der er 300 andelshavere i vindmøllelauget.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...