Udland

Nyt studie linker flere hadforbrydelser til EU-afstemning

51 ud af 134 racistiske hændelser rapporteret efter den britiske folkeafstemning kan knyttes til afstemningen.

En stor del af de hadforbrydelser, der fulgte i kølvandet på Storbritanniens beslutning om at forlade EU, var inspireret af den blok, der arbejdede imod unionen.

Det konkluderer en ny britisk undersøgelse offentliggjort torsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

I dagene efter folkeafstemningen 23. juni registrerede britisk politi en stigning i antallet af hadforbrydelser.

Institute of Race Relations i London har analyseret 134 racistiske hændelser, der blev skrevet om i medierne i måneden efter afstemningen.

I 51 tilfælde blev der specifikt henvist til folkeafstemningen eller til budskaber, der blev brugt under kampagnen, viser analysen.

"Skrid tilbage til dit land", fik en mand at vide, efter han var blevet spurgt, om han var fra et EU-land, står der i rapporten.

"Bare tag hjem. Vi stemte dig ud. Du skal snart forlade landet", sagde en mand til en østeuropæisk kvinde i et andet af talrige eksempler ifølge instituttet.

Samtidig blev der begået vold mod flere af dem, der bakkede op om, at Storbritannien forblev i EU. Blandt andet fik en mandlig EU-tilhænger smadret vinduerne i sin forretning.

I 93 af de 134 analyserede hændelser var gerningsmanden en hvid britisk mand. I to tilfælde var gerningsmanden sort, mens etniciteten på gerningsmanden i 39 tilfælde var ukendt.

Muslimer udgør den største gruppe af ofre. Således var ofret i 30 af tilfældene muslim. I 28 af tilfældene gik det ud over en syd- eller østeuropæer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.