Nyt succesløb inden start

Gedebjergløbet får sin ilddåb skærtorsdag

Tommy Thomsen
Jan Sørensen, som er løbsarrangør af Gedebjergløbet, viser medaljen, udformet efter inspiration fra vikingehøvdingen Gjede. Foto: Tommy Thomsen.
Sæby 3. april 2017 10:15

SÆBY: I takt med, at interessen for løbetræning er stigende, opstår flere løb, hvor der er mulighed for at måle sig med andre.

Skærtorsdag 13. april kl. 9.30 og 10.30 går starten fra Sæby Fritidscenter til "Gedebjergløbet". Det er et nyt løb, hvor løberne kan vælge mellem en hel, en halv og en kvart maraton.

Alle løber ad en kuperet, naturskøn rute på 10,55 km. Ruten går gennem Sæbygaard Skov, hvor åen krydses to gange, ad Gedebjergvej, hvor rutens højeste punkt på 80 meter over havet rundes, gennem Nellemanns Have og forbi tennisbanerne - inden løberne er tilbage til start- og målområdet bag fritidscenteret.

Løbet bliver arrangeret af 46-årige Jan Sørensen, som gennem de seneste ti år har deltaget i mange motionsløb i ind- og udland.

- Jeg synes, at tiden nu er inde til at give noget tilbage for de mange, spændende oplevelser, jeg har haft under andres løb. Bortset fra "24 timer ved Havet" har der tidligere ikke været andre løb i Sæby med mulighed for at deltage i halve eller hele maratondistancer. Fra Sæby Løbeklub ved jeg, at der er mange, der løber og vi har en bynær natur, der kun venter på at blive brugt. Så det er helt oplagt for mig at forsøge at arrangere løbet, fortæller Jan Sørensen.

Noget tyder på, at han har set rigtigt. Allerede fjorten dag før løbet er der nemlig tilmeldt mere end 150 deltagere, og det er muligt at tilmelde sig helt op til selve løbsdagen.

Med over 300-400 maraton bag sig har nogle af deltagerne stor erfaring. Og én af løberne, "den glade kok" Søren Klinsmann fra Aalborg, runder sin halvmaraton nr. 200.

Jan Sørensen understreger, at løbet blot skal hvile i sig selv økonomisk. Han håber blot, deltagerne får en god dag i hyggeligt selskab - over en sandwich, når løbet er overstået.

Gedebjerget, der ligger et par kilometer vest for Sæbys bygrænse, er - ifølge legenden - opkaldt efter vikingehøvdingen Gjede, som brugte "bjerget" som udkigspost til at spejde efter mulige ofre for sit sørøveri.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...