Nyt sundhedshus i Sæby

Regionen, kommunen og privatpraktiserende læger går sammen om nyt sundhedshus - unfair konkurrence, mener De Konservative

Peter Nielsen (K): - Hvad gør vi næste gang, når andre læger eller en sølle radioforhandler vil have en gratis grund af kommunen?

Peter Nielsen (K): - Hvad gør vi næste gang, når andre læger eller en sølle radioforhandler vil have en gratis grund af kommunen?

Frederikshavn Byråd har nikket ja til et nyt sundhedshus i Sæby. Der er tale om et samarbejde mellem kommunen, praktiserende læger og regionen. Kommunens del af huset skal blandt andet bruges til genoptrænings- og rehabiliteringsindsats i et forsøg på at mindske kommunens medfinansiering af sundhedsudgifterne. Regionen har pt. fire andre tilsvarende sundhedshuse i tæt samarbejde med kommuner, og formanden for sundhedsudvalget, Anders broholm (V), ser det som en unik mulighed for et samarbejde med de praktiserende læger. Konservative imod Regionen og kommunen har tilsammen fået 24 mio. kr. fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets akutpulje til formålet, og Frederikshavn Kommune stiller gratis en byggegrund til rådighed. Det har fået De Konservative til at stemme imod, da de mener, der er tale om kommunal støtte til et liberalt erhverv. - Meget mærkelig og mystisk sagsbehandling, hvor man fluks har opfundet nogle argumenter, der passer til sagen, siger Peter Nielsen (K), der mener, der er tale om unfair konkurrence: - Hvad bliver det næste? Hvis der kommer en anden privat praktiserende læge og vil have en gratis byggegrund af kommunen. Eller en sølles radio- og tv-forhandler. Hvad gør vi så? spurgte De Konservatives formand.