Nyt supercomeback af Flensburg

Tyskerne vinder Champions League for første gang

Flensburg-Handewitt chokerede alt og alle og vandt Champions League. Foto: Marius Becker/Scanpix

Flensburg-Handewitt chokerede alt og alle og vandt Champions League. Foto: Marius Becker/Scanpix

KÖLN:De kom til finalestævnet som undertippet, men endte med at stå med trofæet i hånden.

Danskerklubben Flensburg-Handewitt har vundet mændenes Champions League i håndbold med en 30-28-finalesejr over ærkerivalerne THW Kiel.

Det er første gang, at det lykkes for klubben at vinde Champions League, og det samme gælder klubbens fem danske spillere: Thomas Mogensen, Anders Eggert, Lasse Svan Hansen, Michael V. Knudsen og Søren Rasmussen.

THW Kiel tog ellers initiativet fra kampens begyndelse og lignede et hold, der gik efter en hurtig knockout.

Det var tæt på at lykkes, for Flensburgs angrebsspil hang ikke rigtigt sammen, mens Kiels kontramaskine bare kværnede derudad. 12-6 førte holdet fra Kiel på et tidspunkt, men så indledte Flensburg endnu et fantastisk comeback.

I semifinalen mod FC Barcelona lørdag var holdet også bagud med seks, da det lykkedes at vende kampen, og kunststykket blev gentaget i finalen.

Og hvor det i lørdagens opgør var danske Søren Rasmussen, der lavede små mirakler i målet, var det i finalen kollegaen Mattias Andersson fra Sverige, der stod bag.

Ved pausen var Flensburg kun bagud 14-16, og i anden halvleg rykkede grænseklubben for alvor efter at have udlignet til 19-19.

26-22 førte Flensburg på et tidspunkt, og selvom Kiel fik hentet lidt af det tabte til sidst, ændrede det ikke ved facit.

Det var blot anden gang, at Flensburg-Handewitt spillede Champions League-finale. Første gang var for syv år siden, hvor modstanderen også hed THW Kiel. Dengang endte det med sejr til Kiel over to kampe.

Der var i øvrigt kraftig dansk repræsentation i finalekampen, der blev spillet i Lanxess Arena i Köln.

Flensburg stillede som nævnt med fem danskere, herunder Michael V. Knudsen, der spillede afskedskamp for sin klub gennem ni sæsoner.

Hos Kiel var både Rene Toft Hansen og Rasmus Lauge skrevet på holdkortet, og så blev slaget såmænd ledet af to danske dommere i form af Martin Gjeding og Mads Hansen.

Kampen om tredjepladsen blev vundet af Barcelona, der i en tæt kamp besejrede Veszprem fra Ungarn med 26-25.

Jesper Nøddesbo blev skadet i lørdagens semifinale mod Flensburg og kunne derfor ikke spille med, men fik naturligvis bronzemedaljer overrakt alligevel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.