Nyt supermarked kombinerer genbrug og overskudsmad

Vejle får torsdag et bæredygtigt supermarked. Overskuddet sender Folkekirkens Nødhjælp til fattige lande.

Under Danmarks første nationale madspildsdag den 29. september i år blev der åbnet en Wefood-butik i Tingbjerg, København.

Under Danmarks første nationale madspildsdag den 29. september i år blev der åbnet en Wefood-butik i Tingbjerg, København.

KØBENHAVN:Torsdag åbner Folkekirkens Nødhjælp et nyt supermarked i Vejle, hvor der udelukkende sælges bæredygtige varer.

Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Supermarkedet Wefood Vejle er en del af Wefood-konceptet, hvor der sælges overskudsmad fra almindelige supermarkeder.

Men butikken i Vejle vil udover overskydende fødevarer også sælge genbrug og ubrugt tøj, som ikke længere er i kollektion, eller som ikke kan sælges.

- Det er en helt ny type butik. Det er en kombination af fødevarer, tekstiler og genbrug, så vi slår alle vores butikstyper sammen, så man kan gå ind og købe mad og drikkevarer, men også købe en ny frakke eller et sengebord, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefood er drevet af frivillige, og overskuddet investeres i verdens fattige lande, der er ramt af klimaforandringer.

- Vi kan sige til danskerne, at hvis du er lidt mere bæredygtig i Danmark, så går det overskud, der skabes ved at gå i vores butik, direkte til dem, der ikke har særlig meget og er rigtig hårdt ramt af klimaforandringerne.

- Pengene går typisk til vores arbejde med landbrug, hvor vi hjælper bønder med, hvordan de kan dyrke deres landbrug, så det tilpasses de klimaændringer, der er, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Folkekirkens Nødhjælp er til stede i 19 lande primært i Afrika, men også i Syrien, Irak og Libanon.

I år har Wefood-butikker solgt mere end 300 tons fødevarer, der ellers ville være blevet smidt ud. Det har givet et overskud på to millioner kroner.

Wefood er økonomisk støttet af Salling Fondene, og varerne kommer blandt andet fra Føtex, nemlig.com, Mikkeller og Dr. Oetker.

Den første Wefood-butik åbnede i 2016, mens Folkekirkens Nødhjælp også driver over 100 genbrugsbutikker i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.