Lokalpolitik

Nyt teaterhus på vej i Hjørring

Hjørring Kommune har indkaldt til pressemøde om teaterplaner på mandag

Planerne om et nyt teater har ulmet i flere år. Og en af grundideerne har været, at salen skulle have form som cirkus.

Planerne om et nyt teater har ulmet i flere år. Og en af grundideerne har været, at salen skulle have form som cirkus.

HJØRRING:Hjørring får nu en helt ny teaterbygning placeret, hvor den nuværende rutebilstation ligger - i centrum af Hjørring.

Og det er helt exceptionelt. Udover Operahuset København og Skuespilhuset i København er der ikke opført et teater fra bunden, siden Det ny Teater blev opført på Gammel Kongevej i København i 1911 - altså for mere end hundrede år siden.
Hjørring Kommune har indkaldt til et pressemøde på mandag, hvor borgmester Arne Boelt (S) og teaterchef Peter Schrøder, vil fortælle om teaterplanerne i Hjørring.
Det sker samme dag, som Hjørring Revyen har premiere på Vendelbohus.
Der har siden 2008 været arbejdet på at få opført en teaterbygning i Hjørring, ikke mindst takket være den succes, Vendsyssel Teater har haft gennem en længere periode og i særdeleshed under den nuværende leder, skuespiller og instruktør Peter Schrøder.
Peter Schrøder og borgmester Arne Boelt har besøgt teatre i England og Italien for at hente inspiration til et nyt teater, så der, når finansieringen var på plads, kunne udskrives en arkitektkonkurrence, Forskellige fonde har været søgt om en del af finansieringen af teatret, og kommunen skal stå for resten.
Vendsyssel Teater har dannet ramme om mange succesfulde forestillinger, og flere har været Reumert nominerede.
Hverken Peter Schrøder eller borgmester Arne Boelt, der i disse dage er i Kristiansand, for sammen med Hjørrings nordiske venskabsbyer at drøfte ”Kultur som værktøj i byplanlægning og samfundsudvikling”, ønsker at udtale sig før pressemødet på mandag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden